Auto, motor, brommer en aanhangwagen. Bij Noordzee kun je ermee leren omgaan. (Foto: PR)
Auto, motor, brommer en aanhangwagen. Bij Noordzee kun je ermee leren omgaan. (Foto: PR)

“Ik behandel mijn cursisten zoals ik zelf behandeld wil worden”

Algemeen

DELFT – Verkeersschool Noordzee is al decennialang een begrip in Delft en heel Haaglanden. Verschillende generaties leerden bij Noordzee veilig rijden.

De geschiedenis van de verkeersschool gaat terug tot 1962. Sinds de jaren ‘80 zijn de auto’s van Noordzee ook een vertrouwd gezicht geworden in Haaglanden. Pieter van Rosse nam de rijschool in 2010 over. Anno 2022 rijden er in Delft en omgeving vier Noordzee-auto’s rond. Hoewel Noordzee in heel Haaglanden rijdt, is Pieter toch in het bijzonder met Delft verbonden. Dat laat hij bijvoorbeeld merken in zijn sponsoring: Ik sponsor bijvoorbeeld het Brunel (voormalig NUON of Vattenfall) Solar Team, maar ook teams zoals FORZE H2, DARE, en Solar Boat.

Lespakketten
Pieter heeft niet alleen alleen auto’s: “Naast voor autorijlessen en lessen met een aanhanger (E achter B) kun je bij ons ook terecht voor motorlessen en brommerrijles”, legt hij uit. “Theorielessen bieden wij niet aan, maar in onze beginnerspakketten zit wel een online cursus, en één van mijn instructeurs werkt met de RIS-methode, waarin theorie en praktijk samengaan. Dat is fijn voor de leerling. Ja, je hebt huiswerk, maar je bent ook snel zelfstandig.” Een beginnerspakket bestaat uit 10-30 lessen van anderhalf uur, met examen. Een compleet pakket bestaat uit 30 lessen van anderhalf uur met examen, en een tussentijdse toets (TTT) met een CBR examinator en een theorie examen (dit is ook het standaard RIS pakket). “Een Tussentijdse Toets bij het CBR heeft veel voordelen ”, weet Pieter. “Het helpt op het echte examen als je al eens hebt gezien hoe het allemaal gaat. Ook goed tegen de zenuwen. Bovendien: als je het goed doet op je tussentijdse toets kun je een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op je examen.”

Binnen lopen
Pieter is zelf geen instructeur. Je vindt hem dagelijks in het kantoor van Noordzee aan de Adriaan Pauwstraat 54. Want in tegenstelling tot bij veel andere verkeerssscholen kun je bij hem nog gewoon naar binnen lopen, een praatje maken of wat vragen. “Dat is service zoals dat hoort”, vindt hij. Het past in zijn aanpak: behandel de ander zoals je zelf ook behandeld wil worden. “In overleg is er veel mogelijk. We hebben interessante aanbiedingen en hanteren gunstige tarieven. We bieden optimale vrijheid en zekerheid. Want zo wil ik bekend staan: als een eerlijke verkeersschool waar je goed behandeld wordt. En daar hoort de vrijheid om even binnen te lopen ook bij.” Meer weten? Kijk op www.nzdelft.nl voor meer informatie.