(Foto: Koos Bommelé)
(Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Door de lens van Koos!

Algemeen

DELFT - De Jessehof bestaat 10 jaar. Afgelopen zaterdag stond in het teken van dit jubileum van dit interkerkelijk diaconaal centrum aan de Burgwal, met een feestelijke inloop met muziek, een viering en een receptie. Burgemeester Marja van Bijsterveldt hield een toespraak ter gelegenheid van de verjaardag van deze ‘huiskamer van Delft’.

Al tien jaar lang is het inloopcentrum vijf dagen per week open voor iedereen die behoefte heeft aan een kop koffie, een praatje of praktische hulp. Op een gemiddelde dag komen er veertig tot vijftig bezoekers, die worden ontvangen door meerdere vrijwilligers. Twee of drie keer per week is de pastoor of dominee van een van de deelnemende kerken aanwezig, om te praten met bezoekers die dat willen. Al is iedereen welkom, dus niet alleen kerkelijke Delftenaren maar ook niet-kerkelijke inwoners van Delft. De sfeer in de Jessehof is goed en ongedwongen. Je kunt ook zomaar even zitten en uitrusten. Even binnenlopen bij de Jessehof biedt een kans om er even uit te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen. 

10 jaar
Afgelopen zaterdag begon de Jessehof de dag met de reguliere inloop met muziek. Vervolgens was er een viering onder leiding van Peter Wilbrink en Anita van Velzen. Om 14.00 uur was het tijd voor de receptie onder het genot van een hapje en een drankje. Voorzitter Saskia Bolten en coördinator Anita van Velzen openden deze met een toespraak, waarna een speciaal jubileumfotoboek werd uitgereikt aan de burgemeester. Ook de burgemeester kwam met een toespraak, waarin zij inging op de waarde van het inloopcentrum voor de stad.

Fotograaf Koos Bommelé was erbij. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding