Marianne Edeling
Marianne Edeling

Boeklancering historische roman De Zwijger

Algemeen

Afgelopen zondag vond op de Markt in Delft de boeklancering plaats van het boek ‘De Zwijger’. Het boek, een historische roman, neemt je mee naar de tijd van Willem van Oranje en de Tachtigjarige Oorlog. De Zwijger is het schrijversdebuut van auteur Marianne Edeling.

Het boek vertelt het verhaal van David voor wie alles verandert wanneer hij op zijn achttiende verjaardag wordt gevraagd zich bij een Franse notaris te melden. Daar ontvangt hij een lange brief van zijn overleden vader. De inhoud daarvan is het begin van een avontuur, dat hem samen met zijn vriendin Elyse van de Nieuwe Kerk in Delft naar Orange in Frankrijk brengt om antwoorden te krijgen op vele vragen. Wat voor betekenis hebben een dagboek en kistje uit de zestiende eeuw? Wat heeft dat met David te maken? Door wie worden ze achtervolgd? Hun avontuur zet de geschiedenis rond het leven, maar vooral de dood van Willem van Oranje op zijn kop. Hanny Schoonderwoerd van Uitgeverij Klare Taal: ‘Deze historische roman geeft een mooi beeld van verschillende gebeurtenissen uit de Tachtigjarige Oorlog.’

De Zwijger wordt uitgegeven door Uitgeverij Klare Taal en is vanaf 15 mei 2022 verkrijgbaar via de site van de uitgeverij. 

Via Instagram @de_zwijger_het_boek is meer te volgen over het boek De Zwijger en worden allerlei leuke feitjes rondom het leven van Willem van Oranje gedeeld.