<p>Bezoekers in tentoonstelling Willem van Oranje, Museum Prinsenhof Delft, 2021, (Foto: Anne Reitsma)</p>

Bezoekers in tentoonstelling Willem van Oranje, Museum Prinsenhof Delft, 2021, (Foto: Anne Reitsma)

Gratis toegang voor Delftenaren

DELFT - Ter gelegenheid van de opening van de presentatie Historische Vrouwen is Museum Prinsenhof Delft op zaterdag 2 en zondag 3 oktober gratis te bezoeken voor stadsgenoten. In Historische Vrouwen zijn indrukwekkende levensverhalen van hedendaagse Delftse vrouwen te zien en te horen. Aan het woord zijn onder andere Cheraldine Osepa, Marion de Vlieger, Katelijne Heringa en Ghada Saleh. Hun verhalen worden zij aan zij gepresenteerd met verhalen van vrouwen rond Willem van Oranje en kennen vele raakvlakken.

De geschiedenis is niet compleet zonder de blik van vrouwen. Dat spreekt voor zich maar is nog niet vanzelfsprekend. In de presentatie Historische vrouwen zijn de portretten en originele brieven te zien van vrouwen rond Willem van Oranje. Aan de hand van hun eigen brieven worden de verhalen van deze vrouwen verteld en wordt hun kant van de geschiedenis gedeeld.
Net zo bijzonder als de vrouwen uit de 16e eeuw, zijn de verhalen van vrouwen van nu. In video’s waarin zij hun verhalen vertellen en portretten waarop deze vrouwen te zien zijn, laat Museum Prinsenhof Delft zien dat thema’s als liefde, succes, moederschap en rouw vrouwen van alle tijden met elkaar verbindt. Historische vrouwen maakt onderdeel uit van het vierjarige project De Delftse Blik en is te zien tot en met 20 februari 2022.

De Delftse Blik
Met De Delftse Blik kijkt Museum Prinsenhof Delft met een nieuwsgierige en onderzoekende blik naar haar eigen collectie. Samen met inwoners van Delft en museumbezoekers maakt het museum programmering om nieuwe verhalen op te halen en de drempel voor een bezoek te verlagen. De collectie over Willem van Oranje is het uitgangspunt omdat deze museumpijler verbonden is aan actuele thema’s vrouwen (2021), vrijheid (2022) en veiligheid (2023). Ieder jaar krijgt een beeldend kunstenaar de opdracht een werk te maken dat aansluit bij het thema. De Delftse Blik wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, het VSBfonds, Fonds 1818, Rabobank en De Laatste Eer.

Het museum is beide dagen open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Boek een tijdslot via www.prinsenhof-delft.nl/tickets 

Meer berichten
 
CustomHtml_1