Manfred heeft een mooie Renault Twingo uit 2009 staan. (Foto: EvE)
Manfred heeft een mooie Renault Twingo uit 2009 staan. (Foto: EvE) (Foto: )

Occasions niet schaars bij Baaf Automotive

DELFT – Je eerste auto. Glanzend gepoetst en met een strik eromheen afgeleverd. Wie wil dat nou niet? Bij Baaf Automotive aan de Vrijenbanselaan 33 kun je heerlijk autoshoppen. 

Voor veel mensen is een eerste auto toch een rib uit het lijf. Voor hen in het bijzonder is er Baaf. “Bij ons vindt je auto’s in de prijsklasse tot 5000 euro”, vertelt Manfred Bavelaar. Dat veel autobedrijven dit het ‘lage segment’ noemen deert hem niet: “Wij zijn een serieus autobedrijf”, benadrukt hij. “Wij lachen niet om een auto van 3000 of zelfs 1500 euro. Voor de doorsnee Nederlander is dat nog steeds een flink bedrag. Degenen die daar lang voor gespaard hebben zien het nog steeds als hun nieuwe auto.” Wat betaalbaar is hoeft niet van slechte kwaliteit te zijn, vindt Manfred: “Wij hebben verstand van auto’s. We verkopen ze niet alleen, we doen ook onderhoud, reparatie, keuringen, alles. Dus zeggen dat je ‘geluk’ moet hebben met je tweedehands auto gaat bij ons niet op. Wij willen juist die geluksfactor uitschakelen. Iedere auto wordt bij ons uitvoerig gecontroleerd en we verkopen ‘m alleen als we weten dat ie goed is.” Iedere auto die Manfred verkoopt heeft een nieuwe APK en wordt zonder kosten afgeleverd.

De automarkt staat onder druk en auto’s worden schaarser. Manfred weet daarvan: “De aankoop van nieuwe auto’s stagneert door het wereldwijde tekort aan chips”, verklaart hij. “Daardoor is er minder inruil. De hele markt merkt dat. En toch zijn bij Baaf Automotive de auto’s niet schaars. “We hebben altijd zo’n 80 auto’s op voorraad”, want Manfred verstaat zijn vak: “Ik doen dit al 35 jaar”, “Dus ik weet ze nog wel te vinden. Ik heb een prima relatie met veel vaste leveranciers in binnen- en buitenland.” 

Zo heeft Manfred nog een mooie Renault Twingo uit 2009 staan. “Heeft 129.000 kilometer N.A.P op de teller staan”, aldus Manfred. N.A.P. Staat voor Nationale Auto Pas: “Daarmee weet je dat het gecontroleerd en goed is.” De auto is uitgerust met onder ander ABS en airconditioning en er zitten vier nieuwe banden onder. “Dealer onderhouden en alle onderhoudsboekjes zijn aanwezig. En dat alles voor een prima prijs van 3650 euro. “Doen wij de strik eromheen.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1