Dochters van Bram Kok, Margo en Miranda, waren aanwezig tijdens de officiële opening
Dochters van Bram Kok, Margo en Miranda, waren aanwezig tijdens de officiële opening (Foto: )

Opening Bram Kok Plein bij Vitesse Delft

DELFT – Vitesse Delft heeft de nieuwe buitenbar en het aangelegen plein officieel geopend. Beide vernoemd naar de man die de afgelopen 65 jaar onlosmakelijk verbonden is geweest aan de voetbalclub: Bram Kok.

Bram is niet alleen al jaren erelid van Vitesse Delft, maar misschien wel de allergrootste clubmens uit de clubhistorie. Op 26 maart 2019 is hij op 83-jarige leeftijd overleden, maar velen dragen voor altijd warme herinneringen aan hem mee. Bram wordt gezien als clubicoon, vooral door het begeleiden van de jeugd. Jarenlang was hij het aanspreekpunt voor de pupillenafdeling én bestuurslid. Bram heeft ook de historische yell ‘Rikketikketik, hoi hoi hoi’ bedacht en zweepte daarmee de aanwezigen op in kantines of langs de lijn. Volgens schoonzoon Gerard gaat het verhaal van de lijfspreuk ver terug, naar het seizoen 1967–1968. Vitesse werd dat jaar kampioen en na de tocht met de Jan Plezier en een diner in Hotel Wilhelmina, werd tijdens het kampioensfeest in de kantine van DHC door Bram voor het eerst ‘Rikketikketik hoi, hoi, hoi’ geroepen. Wellicht is hier toen ook de fameuze tussenzin ontstaan ‘dat ken nog harder, we maken ook DHC effe wakker’.

Steun
De nieuwe buitenbar van Vitesse Delft is gesierd met een portret en profil van Bram en zijn lijfspreuk ‘Rikketikketik’. Deze bar is mede mogelijk gemaakt door Peter Bos, die zich maandenlang heeft ingezet om de planken van de bar gesponsord te krijgen. Er zijn meer dan 300 planken verkocht, waardoor 7.500 euro is opgehaald. Het buitenverkooppunt komt zeker in coronatijd goed van pas. De ruimte leent zich uitstekend voor kleine openluchtbijeenkomsten. Rondom de bar is een mooi plein aangelegd, waarop de harde kern zich kan verzamelen om het eerste team een extra steuntje in de rug te geven als twaalfde man. Uiteraard met Bram Kok in gedachte.

Meer berichten