Frank is klaar voor de Mooi Weer Spelen 2020 (Foto: Koos Bommelé)
Frank is klaar voor de Mooi Weer Spelen 2020 (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Laat je verrassen door de Mooi Weer Spelen!

Algemeen

DELFT - Het straatfestival Mooi Weer Spelen is dit jaar voor het eerst niet in de binnenstad, maar in het Poptapark. Een locatie waar organisator Frank Koenen maar wat blij mee is.

Straattheater, wereldmuziek en heerlijk eten uit verschillende culturen. Dat is wat je dit weekend kunt verwachten in het park in Delft-Zuid. In het Poptapark zijn zes speelvloeren met eigen bar en één horecaplein met vier keukens en bar. Op zaterdagavond is er eerst een muziekoptreden aan de vijver en aansluitend een leuke familievoorstelling. Zondag is er een heleboel tegelijkertijd.

Klimaatfestival
"Wij hebben eigenlijk vanuit straattheater een klimaatfestival gemaakt", vertelt Frank. "Er zijn een aantal acts die daar invulling aan geven. Ze vertellen een verhaal met een onderliggende boodschap, zoals een enorme vis die symbool staat voor de plastic soep. Zelf hebben we ook een climate change awareness eindshow gecreëerd: Mother Earth 1st strike." De zondagvoorstellingen vinden meerdere keren plaats, dus je kunt meerdere shows bezoeken. Er is veel straattheater-comedy, luchtacrobatiek en een muziekpodium. "Het belooft dus een waar spektakel te worden!"

Reserveren
Reserveren doe je op de dag van je voorstelling door een gratis kaart te halen bij de tent naast de desbetreffende speelvloer. Bij je speelvloer ruil je de kaart in voor een tapijttegel, waarna een medewerker je placeert om op veilige onderlinge afstand van elkaar te blijven. Ook leuk is dat je in elk hofje een drankje kunt bestellen, wat dan naar je wordt toegebracht. "Je kunt de theaterpleintjes daarom ook zien als terrasjes!"

Kijk op www.mooiweerspelen.nl voor het programma en meer informatie.