<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Pieter van Veen is al bijna zijn hele leven niet weg te denken bij voetbalclub Vitesse Delft.
Pieter van Veen is al bijna zijn hele leven niet weg te denken bij voetbalclub Vitesse Delft. (Foto: )

Passie met een gouden rand: Pieter van Veen

DELFT - Pieter van Veen (60) is al bijna zijn hele leven lid van voetbalclub Vitesse Delft en is inmiddels vrijwillig bestuurslid van de Delftse club. Voetbal en sport zijn zijn grootste passie.

Door Svjetlana Zivkovic

"Sinds mijn zesde, al 54 jaar dus, ben ik lid van Vitesse Delft", vertelt Pieter. "In 1976 stopte ik als voetballer, keeper, en ben ik meteen als vrijwilliger aan de slag gegaan bij Vitesse Delft. Eerst bij de jeugd en daarna bij de senioren, al was ik toen al scheidsrechter zowel bij de KNVB als bij Vitesse Delft. Mijn ouders waren al vrijwilligers bij Vitesse Delft, dus het is er eigenlijk met de paplepel ingegoten. Waarbij het bijzonder is dat op de ALV 1996 mijn vader Erelid werd en mijn moeder en ik Lid van Verdienste. Inmiddels ben ik ook al jaren Erelid van de Vitesse Delft."

Bestuurslid
"Sinds 1983 ben ik bestuurslid Externe Zaken bij Vitesse Delft, ass. Scheidsrechter bij Vitesse Delft senioren 1, Voorzitter van Sporthal Tanthof, Voorzitter Sectie Voetbal Delft, Voorzitter Belangen Amateurvoetbal verenigingen W2, KNVB Scheidsrechterbegeleider voor startende scheidsrechters en zit ik in verschillende werkgroepen van de Gemeente Delft i.v.m. Sport in de toekomst en Marshal Delfland Golfbaan", vertelt hij verder. "Als bestuurslid bij Vitesse Delft ben ik de contactpersoon richting de KNVB, de Stichting op Sportpark, de Gemeente Delft, de Sportraad en andere externe zaken. Daarbuiten natuurlijk ook wel het geheugen van de club. Verder kom ik regelmatig met ideeën hoe wij ons kunnen verbeteren of aanpassen richting de verandering in de wereld. Ook nu gedurende de coronacrisis, dus praat ik hierover met de Gemeente Delft, maar ook met de KNVB of andere instanties, want natuurlijk is het mooi dat eenieder weer kan trainen, maar wat betekent het financieel voor de club en hoe kunnen wij zorgen dat de beschikbare gelden van overheid en KNVB bij Vitesse Delft komt? Andere clubs hebben het net zo zwaar en daardoor is samenwerken van belang."

Mooie herinneringen
"Ik heb veel mooie dingen mee mogen maken gedurende de tientallen jaren dat ik lid ben van Vitesse Delft", vertelt Pieter. "De eerste jaren was ik actief bij de jeugd van Vitesse Delft, In het jaar dat Wim de Jong A1 trainer was. Zeer bijzonder en mooi waren ook de buitenlandse reizen met de jeugd van Vitesse Delft. Sinds 1989 bij de senioren waarbij vele kampioen-schappen van senioren 1 bijzonder waren, maar ook de trainingskampen in Carvoeiro Portugal de afgelopen vijf jaar welke ik samen met mijn vrouw organiseer. De laatste twee kerstdiners voor onze vrijwilligers. Dus ik geniet van vele zaken binnen Vitesse Delft maar ook van andere vrijwilligerstaken. Naar alle vrijwilligerstaken vind ik het ook heerlijk om te golfen. Ik ben Marshal op de Delftse golfbaan, dus golf ik daar. Golf is een zeer mooi spel, want je kan niemand de schuld geven als je een bal verkeerd slaat en dat is toch wel het bijzondere van golf. Daarnaast ook nog het genieten van de mooie omgeving aan de rand van Delft. Daar geniet ik echt van. Hole 19 is op Delfland bijzonder prettig, maar natuurlijk mag ik ook nog werken en dat doe ik in Delft bij Festo. Stilzitten staat zeer zeker niet in mijn woordenboek, maar als ik in 2024 met pensioen ga, wil ik genieten van het leven in Carvoeiro, Portugal."

Vitesse Delft
Op 14 september 1933 werd in zaal 4 van het gebouw voor Chr. Belangen aan de Brabantse Turfmarkt 22 besloten tot oprichting van de Christelijke Sport-vereniging.Vanaf het jaar 2001 kwam er een opmerkelijke sportieve opmars van de vereniging. Twee achtereen-volgende kampioenschappen brachten het eerste team op eerste klas niveau. "Vitesse Delft is natuurlijk een begrip binnen het Delftse voetbal, waarbij in het verleden bij elke voetballiefhebber uit Delft op zaterdag naar de Middelweg kwam om naar Vitesse Delft te kijken", aldus Pieter van Veen.

Oproep 
Ken jij een vrijwilliger die het verdient om in de spotlights te worden gezet? Mail dan naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt jouw weldoener volgende week in Delft op Zondag!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>