Logo delftopzondag.nl
Leo Quack raadt iedereen STECK aan, waar hij onlangs met Starmen, een Bowie coverband een prachtige avond beleefde. (foto: Koos Bommelé)
Leo Quack raadt iedereen STECK aan, waar hij onlangs met Starmen, een Bowie coverband een prachtige avond beleefde. (foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Bij nacht en ontij met Leo Quack

DELFT - We zijn het jaar weer goed begonnen. Het is nog maar net februari of we zitten alweer volop in de zwartepietendiscussie. Is dat nou nodig? Verder mag er steeds minder. Rokers worden steeds meer paria's en met het vuurwerk is het ook al gedaan. Ik vind het raar dat dit van de ene op de andere dag besloten kan worden, want als handelaar moet je er vroeg bij zijn en nu zitten die mensen met een enorme financiële strop. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
Ook in Delft wordt er volop gepraat. We hebben alweer een aantal vergaderingen over het evenementenbeleid achter de rug en daaruit blijkt dat het altijd een heikel punt zal blijven. Wel zullen binnenkort knopen worden doorgehakt. Het probleem zit hem vooral in het buitenprogramma, want als er binnen livemuziek is, zorgt dat niet zo snel voor overlast.

STECK
Overlast was er niet bij STECK, waar een geweldige David Bowieband optrad en waar Daan van der Putte een geweldige act had weten te strikken die op weg was naar Eurosonic Noorderslag in Groningen. Het werd een geweldige avond met moderne muziek die ook mij aansprak. Datzelfde gold voor het Boerenkapellenfestival bij Full Speed. Met vijf van die kapellen komt er al heel wat volk binnen en dan was er ook nog publiek. Ook zaterdagavond zal het druk worden bij de opwarmavond in de sporthal bij Delft, waar wel meer ruimte zal zijn om te hossen.
Dan zijn we ook nog bij de opening van DOTBusiness geweest aan de Crommelinlaan: een prachtige locatie die het bezoeken zeker waard is. Ook de Bebop kun je gerust even binnenlopen, want ondanks dat het pand grondig vernieuwd is, heeft het nog steeds de sfeer van een bruine kroeg. Wat ook mooi was, is dat Dry January nog niet voorbij is, of er stonden alweer een bier- en een wijnronde op het programma.
Overigens wil ik Derrick Leeuwin feliciteren met de uitverkiezing tot Kleurrijke Delvenaar afgelopen donderdag bij Molen de Roos. Hij verzorgt sportieve activiteiten voor jongeren in de Buitenhof, zodat ze op het rechte pad blijven en achter hun Playstation vandan komen. Hierdoor is hij een waardig opvolger van Joost Verhoeff, de creatieve duizendpoot die ook heel veel voor de stad heeft betekend, maar ons helaas veel te vroeg ontvallen is.

Indrukwekkend
Wat zeer indrukwekkend was, was de herdenking van 75 jaar bevrijding in de Synagoge. Hoe vaak je de verhalen ook hebt gehoord, het blijft zeer indrukwekkend. Het erge is dat we er ondanks alle ellende niets van hebben geleerd als je ziet wat er nu op het wereldtoneel gebeurt.
Ook ben ik op bezoek geweest bij Brian Allison van Delft on the Move. Hij blijft radio maken en is zo positief ingesteld; het is altijd leuk om met hem te praten.
Wat ook bijzonder was, was de rondleiding in de Tweede Kamer die we met de horecapensionado's door Bart Smals kregen aangeboden. Het leek trouwens wel of we gingen vliegen, zoveel veiligheidsmaatregelen waren er. Verder hebben we met die mannen en hun partners heerlijk gedineerd bij de Schaapskooi.
Verder kijk ik al ontzettend uit naar het Bluesfestival volgend weekend. We hebben meer optredens en podia dan ooit, wat er zelfs toe geleid heeft dat we met twee programmeurs werken en er ook op zondag veel optredens zijn. Verder is er dat weekend carnaval bij SEP en zijn er verschillende lichtshows in het kader van Delft Highlights.
Ook wil ik nog even de aandacht vestigen op Danny van de Tobbe die op 29 februari een groot feest geeft voor hij naar Griekenland vertrekt. Het is de moeite om op de website de planning nog even te bekijken, want hij geeft nog een paar mooie feestjes!

Meer berichten