Logo delftopzondag.nl
Er heerst kritiek op het vernieuwde parkeerregime
Er heerst kritiek op het vernieuwde parkeerregime (Foto: )

Shoptarief en parkeerregime Bomenwijk

DELFT - December 2019 was de maand waar in de Bomenwijk een shoptarief werd ingesteld in combinatie met een parkeerregime. Hier klinkt veel kritiek op. Niet alleen van de bewoners, maar vooral ook van de eigenaren van de nabijgelegen winkels.

Kritiek
Bewoners en winkeliers zijn boos over het nieuwe regime, blijkt uit een straatinterview welke Delft op Zondag heeft afgenomen én uit een brief naar de gemeente. "Er is ons verteld dat dit alleen voor de winkelopeningstijden zou gelden", is één van de vele kritiekpunten met betrekking tot het shoptarief in combinatie met het parkeerregime.

Brief naar de gemeente
Plus Bomenwijk uit zich in een brief van 4 februari naar de wethouder en de gemeenteraad over de zorgen: "De parkeersituatie op de weg is veel beter geworden en er is veel meer rust in de wijk. Wij zijn wel heel veel klanten in de avond kwijt geraakt. Onze openingstijden zijn namelijk van 8.00 uur tot 21.00 uur. Het shoptarief geldt maar tot 18.00 uur en niet tot 21.00 uur. Daardoor moet een klant nu na 18.00 uur 3,20 euro betalen als hij of zij boodschappen wil doen. Dit hoge tarief zorgt er voor dat de klant na 18.00 uur een andere supermarkt kiest. Daardoor raken wij omzet kwijt", staat onder meer in de brief. Verder verzoekt Plus Bomenwijk de gemeente om het shoptarief aan te passen, waardoor ook in de avonduren een verlaagd tarief geldt voor klanten.

Delft op Zondag tv
Bekijk op Delft op Zondag TV wat de meningen van bezoekers zijn.

Meer berichten