<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Luxe penthouse in een duurzaam complex met enorme buitenruimte

RIJSWIJK - Het 'uitstapje' naar Rijswijk Buiten is voor Ferdy Santoo van tamelijk korte duur geweest. De plannen waren er helemaal niet om weer terug te keren naar het Benoordenhout in Den Haag.

Echter na de, onvoorziene, komst van hun zoontje Max hebben hij en Lisa besloten toch weer naar hun oorspronkelijke woonomgeving terug te keren. Voor Ferdy is dat helemaal 'thuis komen', want hij is daar opgegroeid. "Ik heb er 25 jaar gewoond. Daarna een tijdje in Mariahoeve, en vervolgens zo'n 7 jaar vlak naast het Malieveld, inmiddels samen met Lisa. En toen zijn we in mei vorig jaar hier gaan wonen, het complex was toen net opgeleverd."
Ferdy en Lisa hebben hun penthouse bij de bouw in feite helemaal zelf kunnen indelen. Ze hebben dan ook gekozen voor een open keuken met een groot kookeiland. En bij elke slaapkamer hoort een badkamer. "Het mooie duurzame complex zelf, ons penthouse met een grote woonkamer, een balkon en een dakterras met een prachtig uitzicht…" zegt Lisa. "Maar ook de centrale ligging was belangrijk in onze keuze", en Ferdy vult aan: "Vlakbij het centrum van Delft, de Boogaard in Rijswijk, maar via de snelweg ben je ook supersnel in de grote steden. Of in Rhoon via de nieuwe A4, waar de ouders van Lisa wonen. Want ja, die willen hun kleinkind natuurlijk vaak zien."
De kleine Max is vooral ook de reden om nu weer te verhuizen. Ze hopen in het Benoordenhout een huis met een tuin aan de woonkamer te vinden. "En echt, ik ben die omgeving wel gaan missen, ik heb er lange tijd gewoond."
Het deel van Rijswijk Buiten waar dit complex staat heet Geworteld Wonen. Een belangrijk kenmerk van deze omgeving is de gemeenschappelijke, autovrije tuin van ongeveer 7.500 vierkante meter. "Iedereen kan hier gebruik van maken en ook zijn eigen moestuintje onderhouden", zegt Ferdy. Hier was ooit Buitenplaats Sion, waar 'wonen en groen' eeuwen lang nauw met elkaar verbonden zijn geweest. Eigenlijk is dat tegenwoordig nog steeds zo. Overigens is het appartementencomplex ook duurzaam vanwege allerlei voorzieningen. Zoals onder andere zonnepanelen, een volledige isolatie en warmtepompen. Via de lift of het trappenhuis kom je in de ruime gemeenschappelijke hal met toegang tot de vier afzonderlijke penthouses. Dat van Ferdy en Lisa heeft een bijzonder lichte woonkamer met een opmerkelijk hoog plafond en een imposante, hoge raampartij. In de woonkamer is een open, witte keuken, voorzien van luxe inbouwapparatuur, met een kookeiland. "We hebben het zelf op deze manier laten indelen, de kastenwand van 3 meter 60 is ook zo prettig. Ik ga de keuken echt missen", zegt Lisa. Achter is er een schuifpui met toegang tot het balkon van 18 vierkante meter op het zuiden. Er is een grote ouderslaapkamer en een tweede slaapkamer, beide met een eigen badkamer. Er is een aparte toiletruimte. "Via de trap kom je op de entresol etage, waar ik nu mijn werkkamer heb ingericht", zegt Ferdy. "En we hebben hier de piano neer gezet." De kamer zou ook kunnen dienen als logeerkamer, atelier of fitnessruimte. Aan de zijkant is er toegang tot het gigantische dakterras van 41 vierkante meter, met een wijds uitzicht tot aan Rotterdam, en de gehele dag volop zon. In de parkeerkelder zijn een privé-parkeerplaats en een praktische berging.

Warmoestuin 39, Rijswijk
Vraagprijs is 595.000 euro k.k.

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>