Afbeelding

Mogelijk een zesde buurt-AED in Tanthof-West

Algemeen

Er komt een AED in de Latijns Amerikalaan. Althans, als het aan mevrouw Joke van Look en haar sympathisanten ligt. Samen met David Gunther Mohr van AED Tanthof zegt zij: "Samen levens redden in onze wijk, doe je mee?"

Joke van Look en haar medebewoners van de Latijns Amerikalaan zijn samen een crowdfunding actie begonnen, om geld in te zamelen voor een zesde AED in het westelijk gedeelte van Tanthof. De reden voor deze actie is om de overlevingskans van buurtgenoten te vergroten die een hartstilstand krijgen. De plannen zijn er om een Philips HeartStart FRx AED te plaatsen.

Waarom gewenst?
Iedere week krijgen driehonderd mensen in Nederland een hartstilstand. Binnen zes minuten reanimeren en een AED gebruiken verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een buurt-AED wordt de wijk dus veiliger. "Vandaag, op maandag 6 mei, zijn we begonnen met flyeren, in de hoop en met de verwachting het bedrag van 1.660 euro daadwerkelijk op te halen", aldus de stuurgroep AED Latijns Amerikalaan Delft. Donaties kunnen gedaan worden via buurtAED.nl.