<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Een toekomstig beeld van het nieuwe BethelPark.
Een toekomstig beeld van het nieuwe BethelPark.

Project Bethelpark Reinier de Graafweg

DELFT - In het tweede kwartaal van 2020 wordt begonnen met de bouw van Project Bethelpark. Met de realisatie van dit project worden in totaal 351 woningen aan de Delftse woningmarkt toegevoegd.

Het door Borghese te realiseren project gaat een goede mix aan sociale huur-, en middenhuur- en vrije-sector-huurwoningen bieden. Het project ligt ten westen van het centrum, naast het Reinier de Graaf Gasthuis. De buurt kent een goed voorzieningenniveau, met scholen en winkels op loopafstand. Bijzonder aan het project is de grote diversiteit, zowel in woningtypes, oppervlaktes als in huurprijs. Hiermee wordt een brede doelgroep aangesproken, van starters tot gezinnen. Daarnaast worden de woningen duurzaam en gasloos opgeleverd en aangesloten op een warmte-koudeopslagsysteem. In de plint is ruimte voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen.

Holland Metropole
Door de ligging van Delft middenin de Holland Metropole, zal de stad naar verwachting de komende tijd flink groeien. Delft is dan ook één van de steden waar Bouwinvest groeiambities wil waarmaken. Bouwinvest verwacht dat vooral de behoefte aan middenhuur en vrije sector huur zal groeien in Delft. Het Residential Fund zal 70 van 316 woningen in het middenhuur-segment verhuren met aanvangshuurprijzen onder de 950 euro per maand en 18 woningen onder de liberalisatiegrens. Nog eens 35 appartementen worden door Borghese verkocht aan een toegelaten instelling in Delft.

Stedenbouwkundig
In de komende jaren zal het gebied worden omgevormd tot een woongebied, een mix van appartementen en ééngezinswoningen gelegen rond dat ruime groene hof - het nieuwe Bethelpark.
Het ontwerp voor het Bethelpark is onderdeel van een grotere stedenbouwkundige ontwikkeling. Het terrein ligt langs de Reinier de Graafweg, die het Bethelpark met het historische centrum en met de A4 verbindt. Langs deze stadsboulevard ligt ook het nieuwe ziekenhuis, het Reinier de Graaf Gasthuis. Tegelijkertijd grenst de nieuwe buurt aan een parkachtige omgeving, een ecologische zone die zich richting de groene buitenwijken uitstrekt.

Stads karakter
De nieuwe bebouwing met een brede mix voegt zich binnen het karakter van deze twee verschillende gebieden, met als uitgangspunt 'de voordeur aan de stad, de achterdeur in de natuur'. Langs de Reinier de Graafweg heeft de bouwmassa een stads karakter, met hoogteaccenten in een stedelijke wand. De architectuur van deze wand sluit in vormgeving en materiaal aan bij het nieuwe ziekenhuis, de hoogte voorkomt geluidsoverlast van het verkeer in het groene binnenhof. In de plint is ruimte gemaakt voor zorg gerelateerde commerciële functies. Aan de zuidzijde, grenzend aan de ecologische zone, heeft de massa een kleinere schaal met vrijstaande gebouwen in het groen, waardoor uitzicht en zon toetreding voor alle bebouwing gemaximaliseerd worden.

Duidelijke zichtlijn
Door de stedenbouwkundige opzet ontstaat een duidelijke zichtlijn naar de entree van het Reinier de Graaf Gasthuis, dit om bezoekers van het ziekenhuis een duidelijke routing te verschaffen. Door de binnenhoven loopt de parkachtige setting van de ecologische zone door in het plan, wat zorgt voor een natuurlijke verrijking van de woonomgeving en voor mogelijkheden tot recreatie. Daarmee wordt Bethelpark een groene, gezonde en stedelijke omgeving die zich richt op alle Delftenaren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>