Het winnend design van KIA Ceed Stationwagon.
Het winnend design van KIA Ceed Stationwagon.

Designprijzen voor drie vooruitstrevende Ceed-modellen van KIA

Algemeen

De Ceed hatchback, de Ceed Sportswagon en de ProCeed van het Zuid-Koreaanse merk KIA zijn in de prijzen gevallen.

Het regende designprijzen voor KIA tijdens de Red Dot Awards. Overigens is dat voor de tweede keer op rij, want in de editie een jaar eerder waren er al prijzen voor de Stinger, de Stonic en de Picanto.

Onderscheidend
De KIA´s Ceed hatchback, Ceed Sportswagon en ProCeed vallen nu in de prijzen vanwege hun ´looks´. De modellen hebben allemaal een vooruitstrevend en onderscheidend design. Want de drie modellen zijn helemaal vormgegeven door het eigen gezicht van het Zuid-Koreaanse KIA. Er was ook nog eerder succes bij de Red Dot Awards, in 2009 toen KIA voor de Soul ook een Red Dot Award in de wacht sleepte. Daarna volgden er trouwens nog 24 van deze awards.

De D van Design
Dat design een belangrijk onderdeel is bij de ontwikkeling van de Ceed schuilt al sinds de eerste generatie uit 2007 in de naam van het model. Waar de eerste twee generaties werden geschreven als cee'd, voert KIA sinds de derde en tevens huidige generatie de naam Ceed. De betekenis blijft echter hetzelfde: Community of Europe, with European Design.

Red Dot Awards
De Red Dot-competitie mag gezien worden als de grootste productdesignwedstrijd ter wereld. De jury - bestaande uit veertig designers, docenten en journalisten - kijkt bij het bepalen van de winnaars onder meer naar innovatie, functionaliteit, ergonomie, symbolische en emotionele waarde en milieuvriendelijkheid.

Wereldwijd
Prijzen worden toegekend aan producten die voldoen aan de hoogste designstandaards. De Red Dot Awards worden gepresenteerd in drie categorieën: Product Design, Communication Design en Design Concept. In 2019 werden uit ruim vijfduizendvijfhonderd inschrijvingen vanuit vijfenvijftig landen winnaars geselecteerd, waaronder dus KIA met de nieuwe Ceed-familie.

KIA Autohaag Zeeuw
www.autohaagzeeuw.nl/kia