De afvalbakken werden door de basisschool-leerlingen in dankbaarheid aanvaard...
De afvalbakken werden door de basisschool-leerlingen in dankbaarheid aanvaard...

Gratis afvalbakken uitgedeeld aan Delftse scholen en sportclubs

Algemeen

In gezamenlijkheid hebben duurzaamheidscentrum De Papaver en IKEA Delft afvalbakken uitgedeeld aan Delftse scholen en sportclubs. Het scheiden van afval wordt zo een stuk makkelijker.

Het uitdelen van de afvalbakken gebeurde afgelopen week. De bakken zelf zijn gedoneerd door IKEA Delft. Elke afvalbak heeft een eigen sticker die duidelijk maakt wat er in de bak mag worden gegooid.
Rond tien uur in de ochtend vertrok een grote bus vanaf het IKEA-terrein met ruim 180 bakken richting de scholen en sportclubs. Daar werden de bakken vol enthousiasme ontvangen. De ontvangers van de bakken doen mee aan het project Schoon Belonen. Met dit project helpen scholen, sportclubs en andere maatschappelijke organisaties mee aan een opgeruimde omgeving. Dit doen ze door PMD -bestaande uit plastic, metaal en drinkverpakkingen -  en/of PET-materiaal te scheiden. Dit naast de gewone afvalscheiding. Daarnaast houden ze het gebied rond hun school of sportclub vrij van zwerfafval. Voor dit goede werk ontvangen de school of sportclub een financiële vergoeding.

Bewust bezig
De deelnemers van Schoon Belonen zijn erg bewust bezig met de onderwerpen afvalscheiding, recyclen en zwerfafval. Zo wordt er bij een deelnemende sportclub alleen nog maar gedronken uit recyclebare PET-bekertjes en ruimt een deelnemende basisschool elke week zwerfafval op met een groepje leerlingen rond het schoolplein.

Ook deelnemer worden?
Lijkt het jou ook leuk om deelnemer van Schoon Belonen te worden? Alle Delftse maatschappelijke organisaties kunnen mee helpen en hier een mooie beloning mee verdienen! Meer informatie hierover vind je op: www.papaverdelft.nl/zwerfafval/schoon-belonen/