<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Alle prijswinnaars van de Kerstballentocht bij elkaar.
Alle prijswinnaars van de Kerstballentocht bij elkaar.

Zes prijswinnaars in de slagzinwedstrijd rond de Kerstballentocht

In de Kerstvakantie is het ook altijd weer tijd voor de Kerstballentocht. Een evenement georganiseerd door de Delftse Natuurwacht en Duurzaamheidscentrum De Papaver.

Hier hebben naar schatting zo´n 1.500 mensen aan mee gedaan. Het was voor de 32ste keer dat de speurtocht in de Delftse Hout was uitgezet. Mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van de Ondernemersvereniging Delftse Hout.
Voor vele mensen is de tocht al jaren een traditie. De deelnemers kwamen niet alleen uit Delft en omgeving, maar ook uit elders in Nederland en zelfs uit Amerika.

Slagzinwedstrijd
Bij de Kerstballentocht hoorde ook een slagzinwedstrijd. De prijsuitreiking vond op zondag 13 januari plaats in De Papaver aan de Korftlaan. Hier hebben ruim 350 kinderen tussen zes en twaalf jaar aan mee gedaan. De letters van alle goede antwoorden leverden het begin van de zin op:
"Wat ik heel graag zou willen ontdekken is..."
De prijswinnaars hadden de slagzin als volgt aangevuld:

Antonia Hawlik: "… hoe kleine dieren gekke bekken trekken ".

Pien Hallman: "… hoe je kunt zien dat een dier verliefd is".

Tristen Koot: "… waarom hebben koeien vlekken."

Nick Bodde: "… of er ook gorgels in de Delftse Hout leven."

Lieke Bloos: "…of een duizendpoot echt duizend poten heeft".

Amber Eijckelhoff: "… meer paddenstoelen en varens dan oude fietszadels, ballonnen en bierblikjes, die we tijdens de kerstballentocht hebben opgeruimd."

Janne van der Stap kreeg een aanmoedigingsprijs. Zij had geschreven: "… hoe een kerstboom er van binnen uitziet".

Winnaars tekenwedstrijd
De vragen van de Kerstballentocht waren voor een deel gebaseerd op de informatie van de tentoonstelling 'Eén vierkante meter natuur, een microscopische ontdekkingsreis door de polder', die nog tot en met 1 maart bij De Papaver te bezoeken is.
Bij deze tentoonstelling hoorde de wedstrijd 'Teken je eigen fantasiedier'. De winnaars, Tijs de Vreede en Julia, kregen ook deze middag hun prijs uitgereikt. Geïnspireerd door de diertjes, die bij de tentoonstelling door de microscoop te zien zijn, mochten ze hun eigen diertje verzinnen.

Kolder in de polder
De prijsuitreiking werd extra gezellig gemaakt door Peet Vermeulen van Verba Produktie. Hij nam ook de aansluitende gezinstheatervoorstelling 'Kolder in de polder' voor zijn rekening. De zaal zat vol en iedereen genoot met volle teugen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>