<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De deelnemers aan het OPK in opperste concentratie. (foto: Delftse Schaak Site)
De deelnemers aan het OPK in opperste concentratie. (foto: Delftse Schaak Site)

Open Prometheus Kampioenschap schaak

Op een zevental donderdagen vindt van januari tot april 2019 voor de 32ste maal het Open Prometheus Kampioenschap (OPK) schaak plaats. De eerste stukken zullen aanstaande donderdag, 10 januari verschoven worden. De prijsuitreiking vindt plaats op 25 april, tijdens het traditionele snelschaak­toernooi.

De toernooiformule is al jaren ongewijzigd. Er worden zeven ronden Zwitsers gespeeld. En er wordt om de week op donderdag gespeeld, dus een partij in de veertien dagen.
In de eerste vijf ronden kan twee maal een bye worden opgenomen, waarvoor een half punt vergoeding wordt gegeven. Meer of latere byes betekent geen vergoeding. En het is eventueel mogelijk om in onderling overleg vooruit te spelen.

De bedenktijd
Net zoals vorig jaar is de bedenktijd één uur veertig minuten voor de hele partij, met een increment van 10 seconden per zet. Er zijn twee groepen: de A-groep (rating vanaf 1700) en de B-groep (rating lager dan 1800). Spelers met een rating tussen de 1700 en 1800 kunnen kiezen in welke groep ze willen deelnemen. De speeldata zijn donderdag 10 januari, donderdag 24 januari, donderdag 7 februari, donderdag 21 februari, donderdag 7 maart, donderdag 21 maart, donderdag 4 april en donderdag 25 april, te weten snelschaak plus prijsuitreiking.
De partijen beginnen om 19.45 uur en op de eerste speelavond kan inschrijven om 19:30 uur. Vanwege het Prinsenstadtoernooi in het Paasweekeinde vinden het snelschaaktoernooi en de prijsuitreiking drie weken na de laatste ronde plaats.

Prijzen
De hoofdprijzen voor de A- en B-groep zijn respectievelijk 300 en 150 euro. Naast de reguliere prijzen zijn er ratingprijzen. Delftenaren en leden van Delftse schaakclubs strijden tevens om het Bronzen Paard, de historische trofee voor de kampioen van Delft, die onder anderen door Jan Timman is gewonnen.

Meer informatie en aanmelden
Alle informatie vindt u op de website van DSC: www.delftseschaaksite.nl/toernooi/opk/. Aanmelden kan tot en met woensdag 9 januari, dat kan via www.delftseschaaksite.nl/toernooi/opk/aanmelden. Aan de zaal is echter ook mogelijk…


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>