Ga voor Delfts Blauw Water met deze onderzetter en draag bij!
Ga voor Delfts Blauw Water met deze onderzetter en draag bij!

De Kurk zet zich in voor Delftse kinderen

Algemeen

DELFT - Een gezellige avond met lekker eten, een goed glas wijn in een sfeervolle ambiance. Het zijn de ideale ingrediënten voor een fijne avond. Wanneer je dan ook nog een goed doel kan ondersteunen, is de avond helemaal perfect.

Restaurant De Kurk, al meer dan 45 jaar een begrip in Delft, biedt die perfecte avond. De Kurk is één van de horeca ondernemingen die meedoet aan een project van de Kiwanis club Delfts Blauw waarbij het goede met het aangename wordt verenigd.

Pim Steendam is lid van de Kiwanis club en initiatiefnemer van deze actie. "Wij vragen iedereen die een karaf kraanwater bestelt om een vrijwillige bijdrage van één euro. Die euro wordt besteed aan Delftse kinderen die wat extra's goed kunnen gebruiken. We zijn heel blij dat De Kurk ons project ondersteunt."
Rob Bouwer, eigenaar van De Kurk, legt uit waarom hij mee doet. "We hebben goede doelen hoog in ons vaandel staan en ondersteunen er ieder jaar wel een paar. Dit initiatief past dus prima bij onze ideeën. Ik vond het bovendien een sympathieke actie omdat het om Delftse kinderen gaat."
De eerste ervaringen in De Kurk zijn positief. De speciale Delfts Blauwe onderzetters vallen op. Bouwer: "De klanten zien ze en als we uitleggen wat de bedoeling is, krijgen we een prettige respons. Die ene euro is nooit een probleem."

Ook de komende maanden rekent hij erop via dit 'Delfts Blauwe Water' een bijdrage te kunnen leveren aan de gekozen doelen. Wie de komende weken de speciale onderzetters in De Kurk wil bewonderen, zal zich echter moeten haasten. Bouwer: "Ik zou niet te lang wachten met reserveren, want voor december hebben we al aardig wat boekingen binnen."
Kiwanis is een internationaal netwerk van serviceclubs, dat zich richt op hulp aan kinderen. De opbrengsten van het Delfts Blauwe Water project gaan naar het Reinier de Graaf ziekenhuis en de KinderAcademie.

Afbeelding