De uitvoerenden van de mini-opera´s bij World Art Delft.
De uitvoerenden van de mini-opera´s bij World Art Delft.

Bach's mini-opera's bij WAD

Algemeen

De 'Boerencantate' en de 'Koffiecantate' van Bach in geënsceneerde versie, met ensemble Camerata Delft en drie topsolisten. Dat staat je op zondag 2 december te wachten bij World Art Delft.

Het concert van Camerata begint om 11.00 uur, bij het centrum aan de Rotterdamseweg 205 in Delft. Bachliefhebbers, cantateliefhebbers, kamermuziekliefhebbers en operaliefhebbers kunnen zoals gezegd genieten van twee wereldlijke cantates van Johann Sebastian Bach: de 'Koffiecantate' (Schweigt stille, plaudert nicht, BWV 211) en de 'Boerencantate' (Mer hahn en neue Oberkeet, BWV 212). In deze muziek worden de koffieverslaving van een jong meisje en de ambtelijke perikelen van een boerendorp op de hak genomen.

Drie topvocalisten
In de prachtige galerie van World Art Delft, met altijd een uitstekende kop koffie, worden de Koffiecantate en de Boerencantate op 2 december behalve door kamermuziekensemble Camerata Delft verder uitgevoerd door drie topvocalisten, te weten Wendy Roobol (sopraan), Sinan Vural (bariton) en Adrian Fernandes (tenor). Allen staan garant voor een spectaculaire uitvoering in de vorm van mini-opera's. De eindregie is in handen van Annechien Koerselman. De toegangsprijs is 20 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, of te reserveren via reserveren@cameratadelft.nl of telefonisch (06) 203 287 00.