Westerpop wordt weer een spektakel. (Foto: PR)
Westerpop wordt weer een spektakel. (Foto: PR) Foto: PR

27e Westerpop is het wachten waard

cultuur

De 27e editie van Westerpop in Delft, is het wachten waard! Het festival is sinds 2014 overgegaan op een biënnale reeks en vindt sinds 2016 om het jaar plaats op een nieuwe locatie. De organisatie krijgt veel reacties en opmerkingen dat een festival wat niet jaarlijks terugkerend plaatsvindt, een gemis is voor Delft.

Aan de andere kant wordt er daardoor, halsreikend uitgekeken naar de komende editie. De organisatie van het festival zelf vindt dat ze nu ruim de tijd hebben kunnen nemen, om een uitdagend en mooi nationaal en internationaal programma te kunnen samenstellen. Er zullen op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli, maar liefst 21 acts uit binnen en buitenland, acte de présence geven.

Gearriveerd en opkomend
Westerpop programmeert lokale, regionale, landelijke en internationale acts en bands. Op de komende editie zijn op twee podia in totaal 21 acts te zien en te horen. Op vrijdag 6 juli vanzelfsprekend vier gearriveerde Nederlandse bands op het hoofdpodium. Het festival is blij met o.m. EUT als veelbelovende nieuwkomer en DOOL de band van de excentrieke en bekende Ryanne van Dorst. Daarnaast strijden drie regionale bands om de Peter Tetteroo Bokaal op de PTB Stage. Op zaterdag 7 juli staan acht bekende Nederlandse en internationale bands op het hoofdpodium. Opvallende namen hier zijn Candy Dulfer die na het spelen met wereldsterren, zich nu inmiddels zelf een wereldster mag noemen, maar ook het in de VS zeer populaire the Cadillac Three. Als indrukwekkend hoogtepunt kan de boeking van de bekende Britse band Starsailor worden bestempeld. Westerpop sluit op zaterdag af met de zeer bombastische elektronische dance act, Modestep uit Londen. Deze laatste drie bands, worden door bemiddeling van het Delftse Mojo Concerts, naar de prinsenstad gehaald. Het Stage Europe Network (SEN) podium biedt op zaterdag een plek aan zeven jonge opkomende Europese bands. Een gevarieerde line-up, met opkomend talenten uit diverse Europese landen die garant staan voor kwaliteit, verrassing en enthousiasme. Westerpop wordt georganiseerd door 230 vrijwilligers. Het gratis toegankelijke evenement biedt ook straattheater, een festivalmarkt en een foodstreet aan en maakt tijdens de concerten gebruik van "special effects". Het festival wordt afgesloten met vuurwerk. www.westerpop.nl.

Programma:
Vrijdag 6 juli 19.00 uur - 24.00 uur
Mainstage: : Mama Franko w/ special guest R Vii, EUT, DOOL, Mamihlapinatapai
Peter Tetteroo Bokaal Stage: Kicke, Molehill Mountain, Rise of the Wood

Zaterdag 7 juli 13.00 uur - 24:00 uur
Mainstage: Leoparte, Sue the Night, Candy Dulfer, the Cadillac Three (Usa), 7 Miles to Pittsburgh, the Cool Quest, Starsailor (Uk) en Modestep (Uk)
Stage Europe Network: Bratoteka (PL), Endlings (NO), Mókrókar (IS), The Crooked (NL), Up The Sky (EE), Reverence (FR), Charlotte Buff (DE
Locatie: Sportterrein Stanislas College, aan het Molenhuispad in Delft, op loopafstand van Delft Centraal Station.