In 2017 won het TU Delft studententeam de eerste hyperloopwedstrijd die gold als bewijs dat het concept werkt.
In 2017 won het TU Delft studententeam de eerste hyperloopwedstrijd die gold als bewijs dat het concept werkt. Foto: Esther Luijk

Delft Hyperloop naar Californië

Algemeen

De Atlas 01 van Delft Hyperloop is per DHL-vliegtuig vertrokken uit Nederland om in Californië een snelheidsrecord te gaan vestigen.

De Atlas 01 is een capsule, ontwikkeld door studenten van de TU Delft voor razendsnel vervoer van mensen en goederen door vacuüm buizen. Op de plek in Delft waar de 37 studenten maandenlang gewerkt hebben aan het perfectioneren van de Atlas 01, is de capsule veilig ingepakt in een speciaal ontworpen flight case die het complexe systeem schokvrij naar de andere kant van de wereld vervoert. Hoogwaardige technologie opgebouwd uit magneten en batterijen passeert de grens, wat vraagt om specifieke douane-expertise en ervaring met luchtvracht en zijn regels. Het team hoopt met Atlas 01 een wereldsnelheidsrecord te vestigen tijdens de Hyperloop Pod Competition van Elon Musk, die bedoeld is om de ontwikkeling van vervoer door buizen te stimuleren.