De ondertekenaars Raimond de Prez (links) en Iris Bandhoe van de Gemeente Delft en GGZ Delfland.
De ondertekenaars Raimond de Prez (links) en Iris Bandhoe van de Gemeente Delft en GGZ Delfland.

Nieuwe verblijfsvoorziening GGZ Delfland

Algemeen
Het nieuwe pand dat op het terrein van GGZ Delfland aan de Sint Jorisweg moet verrijzen gaat voorzien in de opvang van mensen met een dubbele diagnose.

GGZ Delfland hoopt dat de bouw van het nieuwe pand begin 2019 kan beginnen. Het wordt een verblijfsvoorziening voor mensen die zowel met een psychische stoornis als met een verslaving kampen. Deze kwetsbare groep wordt nu op verschillende plekken in Delft gehuisvest, maar functioneert niet goed in de gewone maatschappij. Op het terrein aan de Sint Jorisweg in Delft wil de zorginstelling een voorziening bouwen waar onder meer mensen met een zogenaamde dubbele diagnose onder begeleiding kunnen verblijven. Hiermee zou zowel een wens van de Gemeente Delft als van GGZ Delfland worden vervuld om de huidige woonvormen en de maatschappij te ontlasten en deze mensen beter te begeleiden. De twee partijen tekenden afgelopen dinsdag een samenwerkingsovereenkomst.
De voorziening op het terrein van GGZ Delfland gaat circa vijftig verblijfplaatsen tellen, waarvan er 15 tot 25 zijn bestemd voor mensen met een dubbele diagnose. De overige plaatsen zijn voor GGZ Delfland-cliënten die langdurig zijn opgenomen. Op de begane grond zal zich een behandelteam van GGZ Delfland vestigen, net als de RIBW. Naar verwachting zullen omwoners van GGZ Delfland weinig merken van de nieuwe groep bewoners.