Honkballegende Percy Isenia gaf op de tweede dag een clinic aan de Blue Birds-jeugd. (foto's: Olaf Tompot)
Honkballegende Percy Isenia gaf op de tweede dag een clinic aan de Blue Birds-jeugd. (foto's: Olaf Tompot)

Spetterend jeugdkamp bij de honk- en softballers van Blue Birds

Algemeen

Het tweedaagse jeugdkamp bij honk- en softbalvereniging Blue Birds was heel druk bezocht. Er wordt door de organisatie zelfs gesproken van recordaantallen jeugdleden. Veel sport en spel dus onder een uitbundige zon.

Een kleine honderd jongens en meiden hadden zich zaterdagmiddag bepakt, bezakt - en ingesmeerd met factor 30 - verzameld op het terrein langs de Kruithuisweg. Voor de jongste jeugd tot twaalf jaar waren er gezellige spelletjes, met onder meer een stormbaan en levensgrote bubbleballen. De brandslang ging toen al aan, omdat de temperatuur het streepje van de 30 graden aantikte. De slidingbaan bleek vervolgens geen overbodige luxe. Op een groot zeil met water en zeep kon de jeugd volop werken aan hun slidingskills. Ondertussen ging de jeugd tot zestien jaar buurten bij de buren in de TU-wijk voor een survivalmiddag.
Dat de Blue Birds één van de gezelligste honk- en softbalverenigingen van Nederland is, bleek tijdens de drukbezochte barbecue. Daarna stond er als nachtactiviteit nog een nachttoernooi op het programma. Tot in de late uurtjes werden er met de knuppel ballen het achterveld in gerost.

Clinic
Veel tijd om te slapen was er niet, want de volgende ochtend stond honkballegende Percy Isenia op het veld voor een clinic. Met hulp van de mannen van Heren 1 kon de jeugd werken aan zijn techniek. Hoe je de perfecte vangbal maakt, of hoe je de grootste kans maakt om een homerun te slaan. Omdat het honk- en softbalseizoen nog wel even doorgaat, zal de komende weekenden blijken in hoeverre de jongens en meiden het geleerde in de praktijk weten te brengen!

Oefenen op slidings kon op een groot zeil met water en zeep.
!