Afbeelding

Weergaloos van start tot finish!

Algemeen

Graag kijken wij terug op het gezellige wandel- en loop evenement welk elk jaar op Hemelvaartsdag plaatsvindt in hartje Delft: 'Trompper Optiek Golden Tenloop'. Samen met Maarten van Woerden van Trompper Optiek, hoofdsponsor èn opticiën, doen wij een terugblik. We treffen hem in zijn winkel op de Burgwal. Maarten voelt zich 'een beetje als een Kok' in de keuken van de Golden Ten, zoals hij zegt. 'Met proeven en soms iets proberen streven we naar een verrassend en aansprekend resultaat. Het moet tenslotte aanvoelen als één grote familie aangelegenheid'.

'Lopen verbindt', zegt Maarten op de Burgwal. 'Voorlopig past het hier nog steeds. Het geeft een enorme kick, zó veel mensen die meedoen!' Het was de 31ste editie. Net als de 30 voorafgaande edities zijn de verwachtingen omtrent het aantal deelnemers wéér overtroffen. Bijna 4900 lopers dit jaar! Bewegen is gezond én hardlopen blijft een enorm populaire sport. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Maarten: 'Het is laagdrempelig; het enige dat je nodig hebt zijn een paar goede hardloopschoenen en je kunt meedoen, al voegen wij daar natuurlijk gráág een goede sportbril èn het onmiskenbare nieuwe shirt toe,…. niet te vergeten!'

'Maar dat alles gaat natuurlijk niet vanzelf!', vervolgt Maarten. 'De organisatie is in handen van atletiekvereniging 'de Koplopers', welke met een vaste kern van 'experts' èn een grote groep vrijwilligers elk jaar dit fenomeen weer tot een succes weet te maken! Je regelt op zo'n dag dat enkele duizenden mensen op een gezellige manier, veilig het mooie centrum van onze stad bezoeken, vervolgt Maarten. Ik ben trots dat ik daar deel van mag zijn!'

De afgelopen jaren is gebleken dat de Trompper Optiek Golden Tenloop tevens een evenement is waar tal van initiatieven en nieuwe samenwerkingen tot bloei komen. Het zorgt voor een vorm van betrokkenheid en saamhorigheid waarbij de Delftse ondernemers en bedrijven met hun bijbehorende netwerken het 'Maatschappelijk Ondernemen' zichtbaar kunnen maken voor het grote publiek. Delft is en blijft hiervoor een uitgelezen evenementenstad!

Met een door de KNAU gecertificeerde loop komen ook steeds meer bedrijventeams op het evenement af. Met Ruitenburg als sponsor voor de bedrijvenloop is het een onderdeel van het Agium-loopcircuit. De 5 kilometer prestatieloop wordt blijvend gesponsord door de Lopers Company Delft, de tien natúúrlijk door ons!
Oók aan de wandelaars werd die dag gedacht, want met keuzes uit verschillende afstanden konden zij genieten van onze mooie binnenstad en het aangrenzende natuurgebied 'de Delftse Hout'.

Bewegen zorgt voor een frisse geest in een fit lichaam. Sporters waren er van alle leeftijden: van één tot en met één-en-tachtig deed mee! En met initiatieven als 'Samen Sporten' liepen óók kinderen met een beperking samen met hun maatje de Trompper Optiek Golden Tenloop.
De 'Golden Ten' als instituut is volgens Maarten goed voor ónze Stad, ónze bewoners, ónze ondernemers èn ónze goede doelen! Dit jaar heeft de Alzheimer Stichting voor de start van de tien een mooie cheque mogen ontvangen uit handen van Marius Schwartz, de voorzitter van AV 'de Koplopers'. Al bewegend geld inzamelen voor het goede doel geeft een enorme stimulans, en zeker als je dat mag doen bij een loop waarbij je onthaald wordt aan de finishlijn!
Maarten geniet nog graag na van dit mooie Delftse evenement! En nu? Rustig de voorbereidingen starten voor de Santa Run editie Delft op 16 december. En later, begin 2019 natuurlijk voor de 32ste editie van de Trompper Optiek Golden Tenloop. Weer-ga-loos!