Het International Festival of Technologie is leuk voor iedereen
Het International Festival of Technologie is leuk voor iedereen

Bewonder en beleef technologie bij het IFoT

Het is al bijna zover, op 6, 7 en 8 juni vindt het International Festival of Technology weer plaats op de campus van de TU Delft. Gedurende het festival smelten technologie, eten, kunst, en muziek samen om jou als bezoeker een unieke ervaring mee te geven. Graag geven we je een aantal highlights uit het programma.

In een typische talkshow setting met muziek en filmpjes, zullen plastic-soep-specialist Daniël Poolen, kwantum onderzoekster Julia Cramer, schrijver Ronald Giphart en zijn schrijfalgoritme, in gesprek gaan met comedian en host Pep Rosenfeld. Als vaste tafelgast schuift de rector van de TU Delft, Tim van der Hagen, aan. Deze show op woensdagmiddag mag je niet missen!

Voorafgaand aan de openingsshow kun je meewandelen in de Campus Walk, één van de vier tours die dit jaar weer georganiseerd worden. Tijdens de Campus Walk nemen stedenbouwkundige Paul Kurstjens en TU Delft programmamanager en kunstliefhebber Marion Vredeling je mee langs de kunst en gebouwen op de campus en vertellen je meer over de geschiedenis. Andere tours waar je je dit jaar voor kunt inschrijven zijn de Space Tour, de Green Village Tour en de Evening Tour.

Daarnaast kun je op het festival genieten van heerlijk eten. Top chef Yuri Verbeek zal namelijk drie dagen lang koken om jou te voorzien van gehaktballen verwarmd in wasmachines, noedelsoep met kamerplanten en vele andere gerechten. Verder kun je op donderdag één van de vele biertjes komen proeven op het Fermentation Festival georganiseerd door studievereniging LIFE.

Op het International Festival of Technology is natuurlijk ook technologie te bewonderen en te beleven. Waan jezelf in een virtual reality omgeving, beleef wetenschap met de Magic of Chemistry Show, of ontdek hoe je plastics kunt scheiden. Ook kun je robots Pepper en Nao ontmoeten!

Zonder muziek natuurlijk geen festival en daarom is het te gek dat we op vrijdag los kunnen gaan op headliners als Kraantje Pappie, DeWolff en Colin Benders. We sluiten het festival af met Weval (band) in combinatie met een lichtshow in samenwerking met kunstenaar Thijs Biersteker. Je hoeft je geen zorgen te maken als je op woensdag of donderdag komt, ook dan is er live muziek!

Entree is gratis, let wel op dat je je voor tours en workshops voorafgaand moet betalen en registreren. Meer informatie hierover en alle acts kun je vinden op
www.ifot-delft.com.

Meer berichten