Afbeelding

Delfts blauw? Delft Blues!

cultuur

Het Affligem Blues Festival Delft is op 16, 17 en 18 februari 2018. Wat in 1999 begon als initiatief van drie Delftse horeca-uitbaters en de Delftse nachtburgemeester Leo Quack, destijds uitbater van café De Oude Jan, is in negentien jaar tijd uitgegroeid tot het grootste indoor bluesfestival van Nederland. En daar zijn we in de Prinsenstad best een klein beetje trots op.

Zeventig optredens
Bijzonder aan het Blues Festival is de grote hoeveelheid aan bands en artiesten die op talloze plekken in de binnenstad hun muzikale kunsten vertonen. Vorige editie waren dat zeventig optredens in drie dagen. Dat zal dit jaar niet veel minder zijn. De programmeur van het festival is het hele jaar door druk in de weer om ervoor te zorgen dat het programma voor iedereen wat wils biedt. Want de diversiteit in blues is groot. Ook tijdens het festival. Van Delta blues tot Chicago blues en van Jump 'n Jive tot Bluesrock, American en Rock-a-billy. De ene keer versterkt, de andere keer akoestisch. Maar altijd vermakelijk.

Specials
Het blijft tijdens het festival niet alleen bij luisteren. Altijd zijn er enkele specials. Zoals een filmvertoning in Fulmhuis Lumen. Of een mondharmonicaworkshop, die elk jaar weer stijf uitverkocht is. Vorig jaar gaf Golden Earrings-drummer Ceasar Zuiderwijk een drumworkshop. Wat zou er dit jaar voor bijzonders gebeuren? Hiervoor kun je het beste in de weken voorafgaand aan het evenement de website www.delftblues.nl in de gaten houden. Dan is meer duidelijk over het programma en de bijzondere programma-onderdelen.
Delft heeft 16, 17 en 18 februari weer massaal de blues. Jij ook?