Sixes is een nieuw soort golftoernooi. (Foto: PR)
Sixes is een nieuw soort golftoernooi. (Foto: PR)

Golfbaan Delfland organiseert het eerste Open Delfland Sixes

Algemeen

In het weekend van 1 en 2 juli staat Golfbaan Delfland in Schipluiden in het teken van het Open Delfland Sixes Matchplay Kampioenschap.

"Het toernooi staat voor iedereen open", aldus Laura Helvensteijn van de wedstrijdcommissie van Golfbaan Delfland. Tijdens de Open Delfland Sixes wordt er steeds een matchplay kampioenschap gespeeld over 6 holes. De deelnemers spelen allemaal tegen iedere tegenstander uit de poule zes holes. Deze 3×6 holes worden achter elkaar gespeeld. "Er wordt gespeeld in diverse handicapcategorieën zonder handicapverrekening. Dus voor iedere golfer met een handicap 54 is het leuk om mee te doen. Ook jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een maximale handicap 36 zijn van harte welkom om mee te doen."

Nieuw soort toernooi
De Sixes zijn een nieuw soort golftoernooi dat werd geïntroduceerd tijdens de European Tour dit jaar. Het nieuwe concept moet het spel sneller en spannender maken. In navolging van de European Tour introduceert Golfbaan Delfland dit nieuwe concept nu ook in onze regio. Het betreft een tweedaags toernooi, aldus Helvensteijn: "Op zaterdag spelen we de poulefase met 3 x 6 holes. De nummers 3 en 4 van iedere poule op zaterdag spelen op zondag de 18-holes matchplay tegen de baan. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om op zaterdag te spelen, dan is het ook mogelijk om je op zondag individueel voor deze wedstrijd in te schrijven. Hierbij wordt gespeeld in drie handicapcategorieën; 0-18.9, 19-36 en 37-54, met handicapverrekening.

Prijzen
Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen tijdens het toernooi. Maar er is meer. Verschillende sponsors loven namelijk een prijs uit voor het slaan van een hole-in-one. Zo stelt Autohaag Zeeuw een auto t.w.v. 20.000 euro beschikbaar en geeft Solarlife uit Den Haag zonnepanelen t.w.v. 10.000 euro aan de speler die er in slaagt een hole-in-one te slaan.

spannend
Het wordt dus een spannend en spectaculair toernooi dat je als golfliefhebber niet mag missen. Meer informatie: www.delflandgolf.nl/open-delfland-sixes/. Hier kun je je ook inschrijven. Dat kan tot en met woensdag 28 juni. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er naar verwachting tussen 07:30 en 8:00 uur gestart. Wees er snel bij want vol is vol.