HET is maar dat u het WEET

Algemeen

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op zaterdag 11 en zondag 12 juni tijdens de IVN Slootjesdagen samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot in Delft. De IVN Slootjesdag start om 13.30 uur bij zorgcentrum Pieters Kamerhuis/Delfshove aan het Vorrinkplein 99 in Delft en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

De deur van de barokke schuilkerk uit 1743 aan het Bagijnhof 21 in Delft gaat deze zomer ook op zaterdagen wijd open. Door de ligging van deze kerk is deze ook bij veel Delftenaren nog een goed bewaard geheim. De kerk is deze zomer op alle zaterdagen van 17 juni tot en met 26 augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur te bezichtigen. Zie voor meer informatie www.schuilkerkbagijnhof.nl.

Zangvereniging Vivace presenteert vrijdag 16 juni om 20.30 uur een bijzondere openluchtuitvoering van de opera Dido en Aeneas van Henry Purcell. Dat gebeurt in Schipluiden op het plein naast de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 3. De operavoorstelling is bedoeld als een extra muziekevenement aan de vooravond van de Midden-Delflanddagen, op 17 en 18 juni. Kaarten kosten 15 euro en kunnen worden gereserveerd via www.zangverenigingvivace.nl.

Voorwelzijn en bewonersorganisatie De Bras-Biesland organiseren woensdagmiddag 14 juni een buitenspeelmiddag bij buurtcentrum De Yp.

D66 Delft organiseert woensdag 14 juni van 20.00 uur tot 22.00 uur in wijkcentrum de Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan 4 een In-Gesprek-Met-avond. Iedereen krijgt dan de mogelijkheid om mee te praten over de toekomst van Delft.

In woonzorgcentrum Die Buytenwye is dinsdag 13 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst van Longpunt Delft, die dit keer wordt verzorgd door fysiotherapeut N. van Paassen van Fysiotherapie Delft. De toegang is gratis. Mail voor meer info naar longpuntdelft@longfonds.nl of kijk op www.haaglanden.longfonds.nl.

De KNNV afdeling Delfland, de gemeente Midden-Delfland en het Hoogheemraadschap van Delfland organiseren donderdag 15 juni van 20.00 uur tot 22.00 uur in Schipluiden de workshop waterbestendige tuin. Deelname is gratis. Mail voor meer info en aanmelden naar afdelingdelfland@knnv.nl of bel 06–33001742.

Joke Krul organiseert zaterdag 24 juni en zaterdag 1 juli de tekenworkshop 'schetsen in Delft'. Zie voor meer info http://jokekrul.blogspot.com.

Jeroen Windmeijer is zondag 11 juni van 14.00 uur tot 15.30 uur te vinden bij Boekhandel Huyser in de Choorstraat voor een signeersessie.

De Pijnackerse balletschool De Dansacker presenteert zich zaterdag 24 en zondag 25 juni in Theater de Veste met een mooie balletvoorstelling. Kaarten kosten 21 euro 50 en zijn verkrijgbaar bij het theater of via www. vriendenvandedansacker.nl.

De Midden-Delfland Dagen zijn op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Onder het motto Boeren, Burgers en Buitenlui in Duurzaam Midden-Delfland zetten meer dan 80 deelnemers in dat weekend hun beste beentje voor. Jong en oud is van harte welkom. Kijk voor het programma op www.middendelflanddag.nl