De boerderij aan het Chilipad, hier te zien op archiefbeeld. (foto: KNNV afdeling Delfland)
De boerderij aan het Chilipad, hier te zien op archiefbeeld. (foto: KNNV afdeling Delfland)

Handtekeningen voor behoud boerderij

Algemeen

DELFT - De KNNV afdeling Delfland overhandigt aanstaande dinsdag bijna duizend handtekeningen van omwonenden aan de Delftse gemeenteraad. De KNNV roept belangstellenden op aanwezig te zijn.

Tot dinsdag 24 januari kan de petitie nog getekend worden op petities.nl onder behoud boerderij Chilipad. Dinsdagavond vergadert de commissie Ruimte en Verkeer over het voorstel om de oude boerderij Abtswoude 32 te slopen en hier 45 appartementen te bouwen. Hiervoor moet het Bestemmingsplan Tanthof gewijzigd worden.

Het belangrijkste bezwaar van omwonenden en de KNNV is dat dit oude boerderijerf op dit binnenhof, dat onderdeel uitmaakt van het Abtswoudse Park, met de 45 appartementen geheel wordt volgepropt. Parkeerdruk en verkeersbewegingen in en rond dit hof nemen exponentieel toe. De recreatieve en natuurwaarden komen onder druk te staan.

Inmiddels hebben zich als alternatief twee woongroepen uit Delft bij de KNNV gemeld elk bestaand uit een tiental gezinnen. Zij lieten weten, dat mocht er ruimte ontstaan, zij organisatorisch en financieel in staat zijn om met respect voor de recreatieve en natuurwaarden van de locatie en de wensen van de omwonenden een passend bouwplan te ontwikkelen zonder de boerderij te slopen.