Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

Algemeen

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 8 december 1996. De organisatie van 'Delft 750 jaar' kijkt dan op de voorpagina tevreden terug op het afgelopen jaar. Vanwege het jubileum passeerden zestig evenementen de revue. De organisatie kreeg in het begin de nodige kritiek voor haar kiezen, maar hield de moed erin omdat ze wisten hoeveel moois nog in aantocht was.
Bassie en Adriaan komen later die maand naar Sporthal de Buitenhof, waar het duo hun lachspektakelshow zal opvoeren. Het wordt lachen, gieren en bulderen, verwacht Delft op Zondag.
In de rurbiek 'De Verzamelaar' vertelt verzamelaar Henk Ringnalda over zijn verzameling autospeldjes. Hij heeft er al 3517. En al die spelden hebben een verhaal, vertelt hij. Hij deelt er enkele met lezers van Delft op Zondag.
Een entreekaart voor de lachspektakelshow van Bassie en Adriaan kostte 13 gulden 50, voor een zak met 500 gram vers gesneden hutspot moest 89 cent worden neergelegd.