Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Silfhout

advertenties

DELFT – De heer Van den Steen en mevrouw Okkerse wonen sinds 2005 in deze vrijstaande woning in fraaie stijl. De woning staat op het terrein van de voormalige fabriek van oud-Delfgauw. Het woningproject in een kindvriendelijke buurt bestaat uit vrijstaande huizen, die geschakeld zijn door een garage.

"De woningen zijn in een ronding gebouwd", vertelt de heer Van den Steen. "Heel sfeervol en door die opzet hebben wij een extra brede voortuin. Voor de inrit van de garage kun je de auto parkeren. De achtertuinen zijn eigenlijk een soort taartpunten, omdat de woningen in een ronde zijn gebouwd. Daardoor zijn de tuinen niet allemaal even groot."
De heer Van den Steen komt oorspronkelijk uit Den Haag. Hij en zijn vrouw, die uit Delft komt, kozen voor dit woningproject vanwege de fraaie stijl, maar ook omdat oud-Delfgauw zo centraal gelegen is. Je bent bijvoorbeeld zo in de Delftse Hout, maar ook in Pijnacker en Delft. "Zelf fiets ik nog wel eens naar de Rottemeren, want daar ben je vanuit hier ook zo."
Hij en zijn vrouw zijn nu aan het uitkijken naar een appartement. Na hun pensionering, hebben ze met het oog op hun oude dag, voor in de toekomst behoefte aan een gelijkvloerse woning. "Het liefst in Pijnacker of Nootdorp, maar Delft kan natuurlijk ook."
Toen ze hier in 2005 kwamen wonen, werd het huis casco opgeleverd. Hierdoor konden de heer Van den Steen en zijn vrouw alles heel precies laten indelen zoals ze het zelf graag zagen. "Het is daarom een woning in klassieke sfeer geworden", zegt hij. "Een verlaagd plafond met inbouwspots, een ronde boog naar de klassieke keuken, plavuizen met vloerverwarming op de begane grond. Ja, en we hebben in de kamer zelfs een elektrische haard, wel helemaal in de sfeer van de rest van de woning."
De woonkamer is met 6.12 bij 5.45 meter heel ruim. Er is een handige provisiekast, die op een ingenieuze wijze op twee manieren te gebruiken is. Aan de voorzijde is een U-vormige keuken die voorzien is van de volgende inbouwapparatuur: een gaskookplaat, een koel-vriescombinatie, een oven, een magnetron en een vaatwasser. "Vanuit het keukenraam kijk je op het brede voorterras, waar je trouwens ook lekker buiten kunt zitten", zegt hij. "Maar de achtertuin is het meest zonnig."
De schuifpui aan de achterzijde biedt er toegang toe. Het is een goed verzorgde tuin van 12 meter diep. Gelegen op het zuiden, dus hier schijnt de hele dag de zon.
Aan de voorkant is de garage, die overigens ook vanuit de gang toegankelijk is. Hier kun je een auto parkeren, maar de garage is ook ideaal als berging. "We hebben deze ruimte zelfs zo laten voorbereiden, dat die ook tot kamer of kantoor-aan-huis verbouwd kan worden", aldus Van den Steen.
Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers, respectievelijk van 3.07/3.69 bij 3.15 meter en 3.69 bij 2.17 meter. Deze zijn aan de achterzijde. Aan de voorzijde de royale hoofdslaapkamer van 2.97 bij 5.44 meter, over de gehele breedte van de woning. De badkamer heeft een douchehoek, een wastafelmeubel en een hangend toilet. "De zolderverdieping hebben we helemaal open gelaten", zegt hij. "Maar het is een fluitje van een cent om hier kamers te maken. Nu is het een open ruimte met de CV-ketel, de wasmachine, een werkblad met gootsteen. Bij ons kan dus makkelijk iemand komen logeren."