Burgemeester Ravestein (links) krijgt van Hans Brinkman de handtekeningen overhandigd, onder toeziend oog van mede-bewoonster Andrea Beezemer. (foto Harald van Zielst, Trots Pijnacker-Nootdorp)
Burgemeester Ravestein (links) krijgt van Hans Brinkman de handtekeningen overhandigd, onder toeziend oog van mede-bewoonster Andrea Beezemer. (foto Harald van Zielst, Trots Pijnacker-Nootdorp)

Bewoners Emerald met 1837 handtekeningen naar de Burgemeester

advertenties

DELFGAUW – Leden van het actiecomité 'De omgekeerde wereld van Avalex' hebben afgelopen dinsdag een petitie overhandigd aan Burgemeester Ravestein van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp. Dit gebeurde voorafgaand aan een raadsvergadering.

Het actiecomité heeft 1837 handtekeningen verzameld van bewoners van Emerald in Delfgauw, die het niet eens zijn met de nieuwe plannen voor afvalinzameling. Hierbij zouden de bestaande ondergrondse containers niet meer gebruikt worden. In plaats daarvan zou het afval gescheiden moeten worden met behulp van kliko's. Het actiecomité was vertegenwoordigd door de bewoners Hans Brinkman, Mike Sabiran, Samuel Korfmacher en Andrea Beezemer. Afgevaardigde Hans Brinkman overhandigde een dik pak papier aan de Burgemeester, vooraf gegaan door een kort betoog. Hierin kwam naar voren dat de bewoners van Emerald juist erg bereid zijn om afval te scheiden op de bestaande manier, maar niet door middel van ontsierende kliko's in het straatbeeld of in de tuin.
Dat er onder de Emerald-bewoners weerstand bestaat tegen de plannen weet de Gemeente al langer. Eerder werden er twee informatie-avonden gehouden, waarbij de aanwezigen flink van zich lieten horen. Daarbij is ook besproken dat er een klankbordgroep gevormd zou worden voor bewoners, zodat die met de Gemeente in gesprek kunnen blijven. "De klankbordgroep moet 21 november voor het eerst bijeenkomen", aldus één van de aanwezige bewoners dinsdag op het Gemeentehuis. "Degenen die zich hiervoor hebben opgegeven, hebben trouwens nog niets gehoord."

De kleine bewoonster Rebecca laat zien wat de meeste bewoners van Emerald willen: gewoon ondergronds afval blijven scheiden.