Hans Vennix (links) overhandigt de sleutels aan wethouder Jaap van Staalduine.
Hans Vennix (links) overhandigt de sleutels aan wethouder Jaap van Staalduine.

Nieuwe elektrische wagens

Algemeen

PIJNACKER-NOOTDORP - Wethouder Jaap van Staalduine van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp kreeg afgelopen woensdag de sleutels van vier nieuwe elektrische wagens overhandigd door Hans Vennix van Auto Binnenmaas uit Ridderkerk.

De nieuwe wagens zijn een duurzame vervanger voor vier dieselwagens aan het einde van hun technische levensduur.
Wethouder Jaap van Staalduine laat hiermee zien dat de Gemeente Pijnacker-Nootdorp ook in haar eigen wagenpark kiest voor een duurzaam alternatief. "In ons wagenpark hebben we goed gekeken naar de mogelijkheden", geeft de wethouder aan. "Deze vier kleine bestelwagens zijn heel geschikt voor elektrisch rijden. Vanaf vandaag kan iedereen ze door Pijnacker-Nootdorp zien rijden. De wagens zijn mooi bestickerd. Ook daarmee laten we zien dat zij elektrisch rijden."

Energieneutraal
De elektrische wagens dragen bij aan de doelstelling van Pijnacker om in 2050 energieneutraal te zijn. Naast deze vier elektrische wagens heeft Pijnacker-Nootdorp een bus op aardgas, twee elektrische scooters en een elektrische wagen voor de straatreiniging. Naast de wagens heeft de gemeente ook flink ingezet op zonnepanelen op verschillende gemeentelijke gebouwen.