Mario Pico laat met moderne technieken zien hoe het oog reageert op het dragen van nachtlenzen.
Mario Pico laat met moderne technieken zien hoe het oog reageert op het dragen van nachtlenzen.

Van der Leeuw Optiek: al 14 jaar bekend met de vele voordelen van nachtlenzen

advertenties

DELFT – Nachtlenzen hebben vele voordelen, maar nog niet iedereen is hiermee bekend. Dus vestigt Van der Leeuw Optiek aan de Oude Langendijk/hoek Koornmarkt extra aandacht op al het goede van nachtlenzen.

Van der Leeuw Optiek is bekend met de materie, want de Delftse opticien werkt inmiddels alweer 14 jaar met nachtlenzen. Van der Leeuw heeft alle kennis en apparatuur in huis om de klant aan de juiste nachtlenzen te helpen.
Je draagt nachtlenzen als je slaapt. En terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Dat doen ze op zo'n manier dat je overdag gewoon scherp kunt zien. Zonder bril of lenzen.

"De nachtlenzen vlakken 's nachts het hoornvlies af", legt Mario Pico, contactlenzenspecialist van Van der Leeuw Optiek, uit. Om hiervoor de juiste lens te kunnen maken, wordt vooraf met een topograaf de kromming van het hoornvlies gemeten. "Met die meting gaan we aan de slag en maken we een unieke lens voor het desbetreffende oog", vervolgt Pico. "Want geen oog is hetzelfde."

Deze methode werkt voor de groep mensen met een sterkte van min 0,5 tot min 4. Je merkt 's nachts weinig van de nachtlenzen, verzekert Mario Pico."De eerste nacht voel je de lenzen nog wel, maar dat wordt na een aantal dagen snel minder."

Voordelen
Eén van de voordelen is dat de nachtlens, blijkt uit recent onderzoek, ervoor zorgt dat de ogen minder achteruit gaan. "Dat is voor veel ouders reden om hun kinderen nachtlenzen te laten dragen. Het werkt therapeutisch", zegt Pico.
Andere voordelen zijn dat je bij gebruik van nachtlenzen overdag geen bril of lenzen hoeft te dragen.

Je hebt overdag dus geen last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen. Je kunt vrijuit sporten en je hebt ultieme bewegingsvrijheid. En voor wie over een laserbehandeling nog even wil nadenken, bieden nachtlenzen een uitstekend alternatief.
Dankzij de vele voordelen verwacht Mario Pico dat het aantal mensen dat nachtlenzen draagt, komende jaren alleen nog maar verder toe zal nemen.

Voor de kosten hoeven zij het niet te laten, want nachtlenzen kosten zo'n 32 euro per maand. Dat is vergelijkbaar met de kosten van zachte lenzen.

Benieuwd? Maak een afspraak met Van der Leeuw Optiek om te laten beoordelen of nachtlenzen iets voor jou zijn.

Meer info: www.vdleeuwoptiek.nl of 015 – 214 0880.