Basisscholen maken kennis met techniek

Algemeen

Aanstaande vrijdag is het weer de Dag van de Techniek. Deze dag zetten dertig locaties hun deuren open voor basisscholen uit Delft en Rijswijk. Leerlingen van groep 8 bezoeken op de fiets twee verschillende organisaties.

Dit is de vijfde keer dat deze dag wordt georganiseerd. Meer dan 500 leerlingen van dertien basisscholen doen hieraan mee. De leerlingen krijgen een korte presentatie over het bedrijf, een rondleiding en/of gaan zelf ook iets maken of doen. Doel van deze dag is om de leerlingen te laten zien dat er veel schillende technische beroepen zijn. En dat techniek onmisbaar is in het dagelijkse leven.

Leerlingen zien techniek in het theater, in het zwembad, in de tuinbouw, in het hotel, in oren, in kunstledermaten, in reclameborden, in hun telefoon… Onbekend maakt onbemind, daarom zetten verschillende bedrijven hun deuren open. Zij investeren graag in de nieuwe generatie.

Ieder jaar is het weer een succes en ontdekken we technische talenten en ontmoeten we enthousiaste kinderen. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren. Meer informatie is te vinden op www.bedrijfsbezoek.school