Gezelligheid viert hoogtij tijdens Delft Serveert.
Gezelligheid viert hoogtij tijdens Delft Serveert.

Genieten staat drie dagen centraal tijdens Delft Serveert

cultuur

DELFT – Liefhebbers van lekker eten en drinken, fijne muziek en goed gezelschap kunnen komend weekend hun hart ophalen tijdens Delft Serveert op het Sint Agathaplein.

Vorig jaar is dit culinaire evenement verplaatst van de Oude Delft naar het intiemere Sint Agathaplein. Een schot in de roos: de nieuwe locatie kon de goedkeuring wegdragen van zowel de organisatie en de deelnemers als de bezoekers. "Natuurlijk is er altijd wel ruimte voor verbetering", weet Guy Verbeek van evenementenbureau De Burgemeesters, dat Delft Serveert organiseert. "We hebben een interessante muzikale programmering opgesteld, zodat de gasten naast het genieten van heerlijk eten en drinken ook lekker kunnen dansen. Zo krijgt Delft Serveert een compleet uitgaansconcept, met voor ieder wat wils." Dagelijks zijn de chef-koks van een dozijn restaurants in de open keuken van de pagodetent op het plein in de weer om de lekkerste proefgerechtjes te bereiden.

Ondernemersborrel
Vrijdag 23 september start Delft Serveert met een grote ondernemersborrel voor alle entrepreneurs uit Delft en omstreken. Tussen 16.00 en 20.00 uur komen honderden ondernemers samen onder het genot van een hapje en een drankje het weekend inluiden. Om 18.00 uur wordt Delft Serveert officieel geopend door burgemeester Marja van Bijsterveldt: vanaf 20.00 uur tot 23.00 uur is het terrein voor iedereen geopend. Muzikale bijdragen worden geleverd door de plaatselijke formatie Rapaille en DJ AjeN featuring Mister Nice Guy op saxofoon. De entree is gratis, maar ondernemers wordt wel gevraagd om zich via www.delftserveert.nl aan te melden.

Speciaalbier
Zaterdag 24 september is het terrein geopend om 16.00 uur. Tussen 18.00 uur en 21.00 uur kan iedere bierliefhebber bij het Brand promotieteam vijf verschillende soorten speciaalbier proeven op de tap bij de Brand Taptruck. Het eerste deel van de avond wordt muzikaal ingekleed door DJ Doc Rogers. Vanaf 21.00 uur tot 23.00 uur gaat The Superfly Partyband aan het werk, een opzwepende groep muzikanten die een stortvloed aan discokneiters over de dansvloer gaat uitstorten.
Zondag 25 september is het publiek welkom vanaf 14.00 uur voor de food & Fashion Dag. Een aantal Delftse kledingwinkels organiseert een modeshow op het terrein van Delft Serveert. Terwijl je mond smult van al het lekkers wat de chefs bereiden, smullen je ogen van de selectie fraaie kleding die bij de plaatselijke modezaken te verkrijgen is. De kinderen worden op deze dag niet vergeten: er zijn diverse spelletjes en een springkussen, van 14.00 uur tot 17.00 uur is er een snoepproeverij voor kinderen bij Winkeltje Kouwenhoven en de jeugd mag pannenkoeken bakken en koksmutsen kleuren bij Delft Serveert-deelnemer Bistro de Pijpenla. Op deze 'lazy Sunday afternoon' komt de muziek uit de kelen en instrumenten van een handvol singer-songwriters: Ethan Huijs, Sjoerd Hoogma, Mooz Valentine en Gisen. Als afsluiting draait een DJ tot 21.00 uur nog wat fijne platen.
Delft Serveert is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.delftserveert.nl.