Het Nuon Solar Team bouwt zonneauto's sinds 2001. Hiermee racen zij de hele wereld rond en hebben tot nu toe 7 keer de wereldbeker weten te bemachtigen.
Het Nuon Solar Team bouwt zonneauto's sinds 2001. Hiermee racen zij de hele wereld rond en hebben tot nu toe 7 keer de wereldbeker weten te bemachtigen.

Maxima èn Nuon Solar Team bij opening prestigieus kennisinstituut

Algemeen

Op Strijp-S in Eindhoven opent aanstaande donderdag de eerste Singularity University van Europa haar deuren. Koningin Maxima komt de eerste vestiging van het prestigieuze kennisinstituut buiten de Verenigde Staten openen. En ook het Nuon Solar Team van de TU Delft, dat met de ontwikkeling van zonneracewagen Nuna een bijdrage levert aan slimme mobiliteit, is erbij.

Met hun auto van de toekomst richten de studenten van het Nuon Solar Team zich op het stap voor stap ontwikkelen van nieuwe technieken in de mobiliteitssector. Zo werden zij afgelopen oktober dankzij het toepassen van 3D-printing voor de zevende keer wereldkampioen in Australië met hun zonnewagen Nuna. De innovaties waar het team dit jaar aan werkt, zullen worden getest in Zuid-Afrika tijdens de Sasol Solar Challenge. In een meer dan 2000 km lang parcours van Pretoria naar Kaapstad moet het Nuon Solar Team niet alleen bergpassen, maar ook het alledaagse Zuid-Afrikaanse verkeer overwinnen.

Voor de opening van de SU Netherlands nemen de teamleden een eerdere versie van de zonneauto mee. Het doel van de studenten van de TU Delft hangt nauw samen met dat van de SU. "Wij hopen met onze zonneauto Nuna technieken te ontwikkelen die groen vervoer voor iedereen weer een stukje dichterbij brengen", zegt teamleider Sjoerd Stevens van het Nuon Solar Team. De zonneauto is tot eind december dit jaar te bezichtigen bij de SU Netherlands.