Afbeelding

Weerzien met een lach en een traan voor oud-leerlingen van Mariaschool

Algemeen

DELFT – Oud-leerlingen van de Delftse Mariaschool kwamen vorige week zaterdag in Café Einstein bijeen voor een reünie. Het werd een stralende en mooie dag, maar wel één met een zwart randje.

Diezelfde zaterdagdag vond namelijk onder grote belangstelling de crematie plaats van oud-leerling Pierre van Zinnen. Ter nagedachtenis aan de bekende Delftse voetbalman en alle andere leerlingen werd een moment van stilte in acht genomen en een witte duif opgelaten. Wim van Zinnen, één van de organisatoren, haakte logischerwijze af voor de reünie.
Negentig oud-leerlingen en vier oud-leerkrachten waren wèl van de partij. Zij blikten uitgebreid terug op vervlogen tijden. Op de mooie en minder mooie momenten van hun schooltijd. Over de vierkleurenbalpen van juffrouw Sanders, over jeugdliefdes, de mooiste meisjes van de klas en de grootste donderstenen. En werd druk gesproken over hoe het nu eigenlijk met iedereen gaat. "Het was dus wel een zeer geslaagde reünie, met veel mooie verhalen, mooi weer en op een prachtige accommodatie", blikt organisator Jaap Huisman terug. "Oud-leerling Ger riep dan ook op om over twee jaar weer een reünie te organiseren. Verder willen we binnenkort een afterparty organiseren." Hopelijk kan Wim van Zinnen er dan ook bij zijn, zegt Huisman. "We doen het voor hem graag nog eens dunnetjes over."