Toekomstig bewoners IJsvogelhof vieren de eerste paal

wonen

RIJSWIJK – Ontwikkelaars, bouwers èn bovenal de toekomstig bewoners beleefden afgelopen dinsdag aan de Broekmolenweg een heugelijk moment. Toen werd door de Rijswijkse wethouder Ronald van der Meij en de eerste kopers de eerste paal van IJsvogelhof fase 2 geslagen.

Dit project, op de grens van Delft en Rijswijk, kan gerust bijzonder worden genoemd. Tot voor kort stonden er nog kantoorpanden, maar hiervoor komen straks veertien gloednieuwe woningen in de plaatsen. Nadat de plannen hiervoor bekend werd gemaakt, werden de woningen al vlot verkocht, vertelt Hildo Dik, die kopersbegeleider is bij Tetteroo Bouw- en Projectontwikkeling, de aannemer en ontwikkelaar van de woningen aan de IJsvogelhof. "Het zijn allemaal twee-onder-één-kap en drie-onder-één-kap-woningen. Grote eengezinswoningen, die compleet worden geleverd met keuken en sanitair en veel woningen hebben een eigen garage", zegt Hildo Dik.

De kopers tekenden hun koopcontracten, betaalden mee aan de sloop en zagen hoe de grond bouwrijp wordt gemaakt. "Er is dus een vrij lange tijd aan vooraf gegaan totdat de eerste paal dinsdag met een oud-Hollandse heistelling kon worden geslagen. Dat maakt zo'n moment dan wel extra bijzonder." IJsvogelhof II is, zoals de naam al doet vermoeden, een vervolg op Fase 1, die zestien woningen aan de Broekmolenweg omvat. Deze zijn inmiddels gebouwd en betrokken. Het bouwproject sluit naadloos aan op de variatie van de omgeving en valt op door het imposante karakter.