Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 31 maart 1996. De krant opende toen met het niet zo Delftse nieuws dat 'we' er een broertje bij hebben: Zoetermeer op Zondag. Deze gloednieuwe uitgave wordt vanaf die dag huis-aan-huis bezorgd in Zoetermeer, Hazerswoude, Moerkappelle en Benthuizen.

Lokaal nieuws is er wel vanaf 't Haantje, op de grens van Rijswijk. Het tuincentrum hier is compleet verbouwd en vernieuwd de naam wordt veranderd in GroenRijk 't Haantje.

De Delftse Party Animals organiseren in The Border een Happy Hardcore-feest. Daaraan is genoeg behoefte, weten de organisatoren, want de 'echte gabbers' uit Delft gaan nu steeds naar houseparty's in Zoetermeer, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Meest bijzonder is nog de achterpagina, waarin Otto zijn Loes paginagroot ten huwelijk vraagt…

Een zak met 125 gram verse garnalen kostte 2 gulden 98, voor een Paasorchideeën stukje moest 6 gulden 95 worden neergelegd.