Volop mogelijkheden om te tuinieren straks in Schoemaker Plantage.
Volop mogelijkheden om te tuinieren straks in Schoemaker Plantage.

Schoemaker Plantage kleurt groen

advertenties

DELFT - Wist je dat Schoemaker Plantage (oude TNO-locatie in Delft) totaal ZEN is? In Schoemaker Plantage komen alleen maar zeer energiezuinige nieuwbouwhuizen, zogeheten ZEN-huizen en/of nul-op-de-meterhuizen.
Waarom en wat heb je daaraan als koper? Projectdirecteur Anton Schalken geeft antwoord. "Bij de ontwikkeling van Schoemaker Plantage willen we aansluiten bij het ambitieniveau van de Gemeente Delft; zo energiezuinig mogelijk en met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot." Anton vertelt verder. "De huizen krijgen zonnepanelen. Die verwerken we op zo'n manier dat de huizen hun mooie uitstraling behouden. Verder beperken we de energiebehoefte met uitstekende isolatie! Daarbij geniet iedereen die straks een huis koopt in Schoemaker Plantage, van vloerverwarming in de winter en een heerlijke koele vloer in de zomer. Duurzaam en comfortabel." Alle energiebesparende maatregelen kosten geld. In de basis zijn de huizen dus duurder. Maar dit financier je mee. De kosten hiervan zijn nu lager dan de stookkosten die je normaal hebt. Bij www.hetkangewoon.nl berekenen ze je voordeel en kunnen ze je een gunstige hypotheek bieden. Ook de omgeving van Schoemaker Plantage wordt duurzaam. Er komt een natuurlijke speelvijver en de verschillende inheemse boomsoorten trekken een grote diversiteit aan beestjes aan. Dit draagt bij aan een gezond ecologisch klimaat. "De aanleg van het park loopt gelijk op met de bouw van de huizen. Je woont hier dus vanaf dag één heerlijk groen! In het kader van de Nationale Boomplantdag op 16 maart starten we zaterdag 19 maart met de aanplant van de bomen."
Trek je laarzen aan en kom naar de Schoemakerloods. Op 19 maart open van 11.00 tot 13.30 uur. Meer informatie vind je op de website
www.schoemakerplantage.nl.