Ambachtelijk gemaakte lekkernijen zijn het handelsmerk van Slagerij Leo van Vliet.
Ambachtelijk gemaakte lekkernijen zijn het handelsmerk van Slagerij Leo van Vliet.

De barbecuetijd breekt weer aan, en bij Slagerij Leo van Vliet zijn ze er klaar voor

lopende zaken

DELFT – Bij Kwaliteitsslagerij Leo van Vliet genieten jong en oud van smakelijke vleesproducten, vers en vakkundig bereid. Daarnaast zijn hier de heerlijkste broodjes van de stad verkrijgbaar.

Aan de voet van de Oude Jan ligt de sfeervolle slagerij van Leo van Vliet. Bijna driekwart eeuw gestart door Leo's vader, die in de begintijd de koeien en varkens nog zelf slachtte in de ruimte achter de winkel aan de Oude Kerkstraat. Zelf slachten en uitbenen doet Leo niet meer, maar het ambachtelijk bereiden van zijn vleesproducten en vleeswaren heeft hij met de paplepel ingegoten gekregen. Van een traditionele buurtslager heeft Leo zich ontwikkeld tot een moderne slagerij, waar men niet meer alleen terecht kan voor een goed stukje vlees en het uitgebreide assortiment vleeswaren. "We verkopen tegenwoordig ook maaltijden en heerlijk belegde broodjes. Die broodjes zijn heel populair onder studenten. De slagerij staat onder hen ook wel bekend als 'Broodje Leo'." Naast de verkoop in de winkel levert Leo ook lunchbestellingen aan bedrijven. Zo is de TU Delft een trouwe afnemer van broodjes voor de lunch. Daarnaast levert Leo zijn kwaliteitsproducten aan de plaatselijke horeca.
In Patrick Elderhorst heeft Leo een betrouwbare rechterhand gekregen. Op zijn vijftiende kwam Patrick in een slagerij te werken en werd hij gegrepen door het slagersvak. Hij volgde een vakopleiding tot slager en is inmiddels niet meer weg te denken uit Slagerij Leo van Vliet. "We werken prima samen. Ik vind het sowieso fijn om een goede band te hebben met al mijn personeelsleden. Samen met mij vormen zij het gezicht van de winkel", vertelt Leo.

Barbecue
Nu de lente is aangebroken, krijgen mensen weer trek in vers gegrild vlees van de barbecue. Bij Slagerij Leo van Vliet kan men terecht voor kwaliteitsproducten voor op de barbecue, maar desgewenst ook voor de barbecue zelf. "Bij ons kun je een barbecue huren, zowel met houtskool als op gas. Handig voor bijvoorbeeld een tuinfeestje", geeft Leo de lezers van dit weekblad een nuttige tip.
Om de terugkeer van het Straatje van Vermeer op Delftse bodem – op een steenworp afstand van de slagerij – te vieren, gaat Leo binnenkort een speciaal nieuw broodje introduceren: het Broodje van Vermeer. "Een schilderachtig broodje, een waar kunstwerk gaan we ervan maken. Zelf Vermeer zou ervan watertanden", maakt Leo zijn klanten alvast nieuwsgierig.
Slagerij Leo van Vliet is gevestigd aan de Oude Kerkstraat 9 in Delft. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 8.00 uur tot 16.00 uur. Via www.slagerijleovanvliet.nl kan men online bestellen.