Het interieur van de nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse.
Het interieur van de nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse.

Binnen gluren bij de Mercedes-Benz E-Klasse

Algemeen

REGIO - De onthulling van de nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse is volgende maand, maar we mogen nu al naar binnen gluren. Heel veel luxe, enorme beeldschermen, vloeiende lijnen en prachtige materialen kenmerken het binnenste van de E-Klasse.

Mercedes-Benz onthult volgende maand op de autoshow van Detroit de nieuwe E-Klasse. Nu al opent het merk dus de portieren even. Het dashboard van de E-Klasse toont veel overeenkomsten met dat van de S- en C-Klasse en dat is alleen maar goed nieuws. Prachtige materialen als pianolakpanelen, verschillende soorten en kleuren leder, aluminium en diverse houtsoorten kenmerken het interieur.

Beeldschermen
Het meest opvallend zijn de twee 12,3 inch beeldschermen, voor de weergave van de bestuurdersinformatie en de multimediafuncties. Op de duurdere modellen zijn deze schermen standaard, de instapversies hebben analoge tellers en een centraal beeldscherm. Het scherm is aan te sturen via spraakbediening, het touchpad op de middentunnel, met de draaiknop op de middentunnel en touchpads op het stuur. Dat laatste is een primeur, de touchpads werken als een aanraakscherm en je kan door te swipen, tikken en aanraken met je vingertoppen door de menu's in het systeem heen. Mercedes-Benz heeft zowel de lay-out als de menustructuur onder handen genomen|. Daardoor is de weergave grafisch mooier en de bedieningslogica beter. Er zijn drie weergavestijlen voor het scherm: klassiek, sportief en progressief.

Sfeerverlichting
Net als de S-Klasse heeft de nieuwe E-Klasse sfeerverlichting, die in maar liefst 64 kleuren is in te stellen. Ook de verlichting aan de buitenkant is bijzonder. Mercedes-Benz heeft nieuwe functies toegevoegd aan de intelligente koplampen, die nu kruispunten, stedelijke omgevingen en slecht weer herkennen en daar de lichtbundel op aanpassen. De achterlichten zijn optioneel te verkrijgen met 'sterrenstof-effect'.



Mercedes-Benz Den Haag
www.mbdb.nl