Martin en Erik Idenburg van Idenburg Car Solutions.
Martin en Erik Idenburg van Idenburg Car Solutions.

Idenburg Car Solutions kan uw auto als nieuw maken

Algemeen

DELFT - Idenburg Carsolutions onderging in 2015 een metamorfose. Op het terrein aan de Schieweg werd bijna alles vernieuwd en bovendien werd gekozen voor een nieuwe huisstijl.

"Dat was een goede zet", blikt Erik Idenburg terug. "We krijgen van klanten heel veel positieve reacties op de nieuwe uitstraling. Daar zijn we blij mee, maar we zijn nog trotser op de opmerkingen die we krijgen naar aanleiding van het werk dat we voor onze klanten verrichten."

Bij Idenburg wordt de auto volledig in de watten gelegd. Of het nu een reparatie aan de motor is, het inbouwen van een navigatiesysteem of een autoradio, het wassen van de heilige koe of het volledig poetsen van de auto. "Als mensen dat willen dan maken we de auto helemaal nieuw. Vaak wordt gedacht dat alleen de motor onderhoud nodig heeft, maar vergeet de carrosserie niet. Die heeft ook veel te lijden onder weer en milieu-effecten. Bij ons is de auto in goede handen, sinds kort voorzien we automobielen zelfs van een keramische coating die de lak net zo hard maakt als het scherm van je iPhone."

Idenburg Car Solutions bestaat uit vier onderdelen. "Meest in het oog springend langs de Schieweg is waarschijnlijk de afdeling carwash, waar je vanaf 7 euro 50 tot 25 euro je auto kan laten wassen drogen en in de was zetten. Bij het duurste programma wordt hij ook gestofzuigd, het interieur op orde gemaakt en de ramen extra gewassen. Bij Idenburg Services verrichten we reparaties aan auto's en doen APK keuringen. De klant staat in dat proces centraal. We denken met de mensen mee. Het kan wel eens gebeuren dat een reparatie duurder uitvalt dan klanten zich kunnen veroorloven. Wij denken dan met ze mee en zoeken naar een andere, goedkopere oplossing. Bij Idenburg System bouwen we alles in wat mensen ingebouwd willen hebben. Achteruitrijcamera's, navigatiesystemen, telefoons, sensoren, noem maar op. We zijn daarin best uniek want meestal zitten die zaken al in auto's ingebouwd. En tot slot is er Idenburg Smile, het poetsbedrijf, waarmee mijn vader in 1993 is begonnen. Oorspronkelijk werkte hij in de kledingbranche. Nadat hij als huisman een aantal jaren voor mij en mijn zus had gezorgd, wilde hij toch weer wat gaan doen. Zo kwam hij bij de Volvo garage terecht waar hij de auto's poetste en voor aflevering klaar maakte. Steeds meer garagebedrijven maakten gebruik van de diensten van Idenburg. Op het dieptepunt van de crisis gingen die bedrijven zelf de auto's poetsen. Toen is pa naast de poetsafdeling een reparatiewerkplaats begonnen en zo hebben we overleefd."

Ook Erik kwam op een bijzondere manier binnen het familiebedrijf. "Ik had niks met auto's en studeerde sociaal cultureel werk. Door de crisis was er geen geld voor sociaal cultureel werkers en om toch wat te doen ben ik bij pa en ma in het bedrijf gekomen vijf jaar geleden en ik vind het leuk." Zo leuk zelfs dat het in de lijn der verwachtingen ligt dat Erik op termijn het stuur van zijn vader overneemt. Voor 2016 hoopt hij dat de stijgende lijn zich voortzet. "We hopen dat we de huiskamerfunctie die we nu hebben kunnen continueren. Onze klanten zijn geen melkkoeien, maar klanten waar we graag een warme band mee opbouwen en waarmee we op gezette tijden een bakkie willen doen."

Idenburg Car Solutions
Schieweg 81, Delft
W. www.idenburgcarsolutions.nl
T. 015 - 2571670