Oogartsenpraktijk Delfland: een kleinschalige maar veelbelovende nieuwe praktijk

Algemeen

DELFT – De stad is sinds kort een oogartsenpraktijk rijker. Na een intensieve en lange voorbereiding heeft Oogartsenpraktijk Delfland onlangs de deuren geopend. Deze praktijk, een modern oogheelkundig behandelcentrum, is gevestigd in het Zorgcentrum Dock van Delft aan de Ezelsveldlaan 108a, in het centrum van Delft. Iedereen kan hier op korte termijn worden geholpen.

Dat is natuurlijk fijn voor wie bijvoorbeeld een oogkeuring wil laten doen. “Maar het is nog meer van belang voor mensen met oogaandoeningen die met spoed moeten worden behandeld, of voor patiënten die zich zorgen maken over hun oogaandoening”, vertelt oogarts Kasper de Roon Hertoge. Zij kunnen voortaan terecht bij Oogartsenpraktijk Delfland, die op werkdagen geopend is van 08.00 tot 17.00 uur. 

De Delftse oogarts leidt ons met gepaste trots rond in deze nieuwe praktijk. Hij showt enthousiast het smaakvol ingerichte complex, dat ruimte biedt aan een receptie, een wachtkamer, drie onderzoekskamers, een behandelkamer en twee functieonderzoekskamers. In een nabijgelegen ruimte wordt momenteel nog gewerkt aan de voltooiing van een klein operatiecomplex en dagbehandelcentrum, waar in een later stadium oogoperaties en ingrepen kunnen worden verricht.

Spreekuren
Naast de gewone spreekuren heeft Oogartsenpraktijk Delfland ook een speciaal kinderspreekuur, dat door een orthoptiste wordt gedaan. “Zij is opgeleid voor het oogheelkundig onderzoek bij kinderen, maar ook volwassenen met bijvoorbeeld scheelziensafwijkingen. Alle kinderen worden altijd door de orthoptiste èn de oogarts onderzocht”, legt De Roon Hertoge uit. Daarnaast is er een spreekuur voor patiënten met suikerziekte. Bij dit spreekuur is er - naast het algemene oogheelkundige onderzoek - ook tijd voor eventuele aanvullende laserbehandeling van netvliesafwijkingen. De patiënt hoeft hiervoor dus niet een extra afspraak te maken.

Nieuwste inzichten
De praktijk legt zich tevens toe op de behandeling van maculadegeneratie, een aandoening die vaak op hoge leeftijd ontstaat. “Dankzij de nauwe contacten met de netvliesspecialisten van het Erasmus Medisch Centrum behandelen wij volgens de nieuwste inzichten. Ook hierbij staat de patiënt centraal. Het oogheelkundig onderzoek en een eventuele aanvullende behandeling vinden zo veel mogelijk tijdens één afspraak plaats”, aldus De Roon Hertoge.

Hoogwaardige oogzorg
Oogartsenpraktijk Delfland wil hoogwaardige oogzorg bieden aan patiënten uit Delft en de omliggende gemeenten. Toegankelijkheid en patiëntvriendelijkheid staan bij de nieuwe praktijk hoog in het vaandel. “Een korte wachttijd voor de patiënt is één van de speerpunten van onze praktijk. Iedereen kan hier op korte termijn worden geholpen. Door de kleinschaligheid van de praktijk is de flexibiliteit heel groot en op die manier wordt ernaar gestreefd ook in de toekomst de wachttijden beperkt te houden. De patiënt staat hier voorop”, aldus De Roon Hertoge

Het team
Het bieden van hoogwaardige oogzorg is - vanzelfsprekend - alleen mogelijk als je kunt steunen op een team van zeer ervaren medewerkers. De Roon Hertoge: “Niet alleen het team zorgt voor de kwaliteit, toegankelijkheid en patiëntvriendelijkheid, maar ook het intensieve contact en de samenwerking met de afdeling Oogheelkunde van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam is onmisbaar. We werken volgens de nieuwste richtlijnen en behandelprotocollen die in het Erasmus Medisch Centrum worden gehanteerd. Door wekelijkse patiëntenbesprekingen en onderlinge overleggen blijven wij goed op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen. Wij zijn heel erg blij met de hulp van deze super-experts.”
De Roon Hertoge is trots op zijn gloednieuwe praktijk en het gemotiveerde personeel dat er werkt. Delft is hiermee, vindt De Roon Hertoge, ‘een veelbelovende oogartsenpraktijk rijker’. We wensen het voltallige team veel succes met hun gloednieuwe behandelcentrum.



Wie is Kasper de Roon Hertoge?
Kasper de Roon Hertoge heeft naast zijn opleiding ruime praktijkervaring opgedaan, onder meer bij de afdeling Oogheelkunde van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en het Amphia Ziekenhuis in Breda. Met de opening van zijn nieuwe praktijk treedt hij in de voetsporen van zijn vader, oogarts J.M. de Roon Hertoge, die ruim dertig jaar een zeer bekwame oogarts in Delft en de regio was. Kasper de Roon Hertoge kwam dus al op jonge leeftijd in aanraking met de oogheelkunde. Als kind ging hij samen met zijn zusje mee naar de praktijk van zijn vader in het Reinier de Graaf, het voormalige Hippolytus ziekenhuis. “Daar zaten we achter de balie bij de receptie en hielpen we bij de ontvangst van de patiënten. We mochten zelfs simpele administratieve klusjes verrichten, zoals kaarten stempelen”, vertelt hij. “Vooral de blijdschap van patiënten destijds, na een geslaagde operatie, heeft een blijvend diepe indruk bij mij achtergelaten.”
Hoewel hij Geneeskunde ging studeren, was het aanvankelijk niet met de bedoeling om zich te specialiseren in de Oogheelkunde. “Dat kwam eigenlijk pas tijdens mijn co-schap, ook in het Erasmus. Ik kwam bij dr. Luyten terecht, die inmiddels hoogleraar geworden is. Door hem heb ik besloten me hierin verder te specialiseren. Luyten liet me zien hoe interessant de oogheelkunde is.”



Waar vind ik Oogartsenpraktijk Delfland?
Zowel de praktijk als het operatiecomplex bevinden zich aan de achterzijde van het zorgcentrum Dock van Delft. De praktijk ligt enigszins verscholen achter de brede voorgevel van het zorgcentrum aan de Ezelsveldlaan. Het open gedeelte in het midden van deze voorgevel - gelegen tussen het Borstvoedingscentrum en de ingang van de bewonersgarage - biedt toegang tot de binnentuin van het complex, waaraan de oogartsenpraktijk gelegen is. Het is geen zichtlocatie, maar dat versterkt juist de sfeer waarin oogzorg van hoog niveau geboden kan worden, geheel van straatgeluiden afgeschermd. De bereikbaarheid van het complex is zeer goed en dat is dan ook een belangrijke reden geweest voor de keuze voor deze locatie. Het busstation Zuidpoort ligt op 200 meter afstand van de praktijkingang en parkeergarage Zuidpoort ligt nog dichterbij. Ten slotte zijn er (gratis) invalidenparkeerplaatsen, pal vóór de ingang naar de praktijk.


Bedrijf: Oogartsenpraktijk Delfland
Adres: Ezelsveldlaan 108a
Telefoon: 015 - 212 69 59
Internet: www.oogartsenpraktijkdelfland.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12