Afbeelding

Het is maar dat u het Weet

vaste rubrieken

Editie: Week 35, Jaargang 21 |

De rook rondom de eerste editie waart nog rond in de binnenstad van Delft en de organisatie van Delft Fringe werkt alweer aan de editie van 2014. Te beginnen met het Fringe Café van zondag 1 september. Vanaf nu is er weer iedere derde zondag van de maand een Fringe Café in het Rietveld Theater. Met steeds de meest actuele informatie over het festival in het voorjaar van 2014, aanspreekmogelijkheid van het projectteam en drie optredens. Deze keer treden 20 minuten op: De Flits (toneel), Tom Lash (cabaret) en Kae (muziek). De aanvang is 15.00 uur en de toegang is gratis.

Wie een rijbewijskeuring moet ondergaan, kan 10 september terecht bij Regelzorg in Woonzorgcentrum Abtswoude. Aart van der Leeuwlaan 332. Voor informatie en een afspraak belt u: 088 23 23 300.
De Vereniging: Fietsgroep Delft Natuurlijk Genieten organiseert, onder het label van ‘Fiets en Geniet’ van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) op zaterdag 31 augustus de Delftse Familie Fietsdag 2013, waarvan de afstand 23 kilometer is. De starttijd is tussen 10.00 en 11.00 uur vanaf het secretariaat van de Vereniging, de Colignystraat 55. Uiterste tijd van binnenkomst is 16.00 uur. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf  09.30 uur tot 11.00 uur. Kosten: 2 euro.
Maandagavond 30 september organiseert de afdeling Urologie van Reinier de Graaf samen met de Prostaatkankerstichting een informatieavond over prostaatkanker. Naast de diagnose en behandeling van prostaatkanker, komen ook psychische en seksuele problemen aan bod. De gratis informatiebijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in de Kapellezaal in gebouw H van het Reinier de Graaf Gasthuis. Ook is er een informatiestand van de Prostaatkankerstichting en mogelijkheid tot lotgenotencontact. Belangstellenden kunnen zich opgeven via aanmelden@rdgg.nl of telefonisch via 015-260 43 88.

Het Repaircafé Delft van zaterdag 7 september heeft als thema ‘Leren naaien’. Naast het ‘gewone’ reparatiewerk, kunnen mensen er die dag terecht voor advies en om zelf kleine reparaties aan kleding en textiel te leren uitvoeren. De doorlopende naailes is gratis. Je leert er bijvoorbeeld lusjes en knopen aanzetten, scheuren repareren en losse zomen vastzetten. En ben je in de vakantie veel afgevallen of juist aangekomen? neem ook je riem mee om er een gaatje bij te maken. Iedereen is welkom 11.00 tot 15.00 uur in het Science Centre, Mijnbouwstraat 120.

Donderdag 19 september is er een leuke lezing over ’t Woudt. De rijke geschiedenis van het kleinste dorp van Nederland door Jacques Moerman is de eerste NGV lezing van de afdeling Delfland in dit najaar. Hij neemt u mee door de geschiedenis van ’t Woudt. Waarin zowel het kerkdorp als de kerk uitgebreid worden beschreven. Zo heeft ’t Woudt opmerkelijke schoolmeesters gehad. Een aantal eigenzinnige predikanten, die op een opvallend democratische wijze werden benoemd. En niet te vergeten, de Leidse portretschilder Woudanus. De lezing, die om 20.00 uur begint, wordt gegeven in het Kerkelijk Centrum Delfgauw, Zuideindseweg 7.

Vanaf 4 september kun je elke woensdagavond meedoen met aerobics (19.30 uur) (3 euro per les) en pilates (20.30 uur), (4 euro per les), in de gymzaal aan de Brahmslaan 44. Pilates is voor mannen en vrouwen, gericht op de powerhouse (rug, buik, bekken).  Er zijn ook goedkope strippenkaarten. Zie voor meer informatie www.enforme.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12