Afbeelding

DTG speelt Shirley Valentine

Algemeen

Shirley Valentine werd geschreven in 1987 door Willy Russell. Shirley is een openhartige volksvrouw die haar publiek in een sfeer van intieme vertrouwelijkheid deelgenoot maakt van de zorgen en vreugdes van haar bestaan: het vastgelopen huwelijk met Bert, het verlangen naar tederheid, de kinderen die uit huis zijn. 

Er is weinig oog voor haar grote originaliteit  Ze heeft al haar energie en liefde in haar gezin gestoken. De kinderen zijn het huis uit, elke dag is hetzelfde. Bij het verstrijken van de jaren is Shirley, behalve haar dromen en idealen, zichzelf bijna vergeten. Ze zit gevangen in een voorspelbaar en saai leven. Ze wordt uitgenodigd voor een vakantie in Griekenland, waarin de gelegenheid zich voordoet zichzelf weer terug te vinden. Ze vecht en overwint met humor om de gebeurtenissen waarin ze verwikkeld raakt onder woorden te brengen. Op het moment dat Shirley haar familie, vrienden en kennissen beschrijft, ziet men ook hun vastgelopen, onbevredigende levens. Shirley Valentine is een briljant komisch pleidooi. Het biedt de toeschouwer inzicht in zijn eigen bestaan.
Speeldata 20, 21, 26, 27 april, 2, 3, 12, 17, 18, 19 mei. Falie Begijnhof Theater - Rietveld 49 www.delftstoneelgezelschap.nl