“Geen dag hetzelfde bij Verkeersschool Noordzee”
“Geen dag hetzelfde bij Verkeersschool Noordzee”

“Geen dag hetzelfde bij Verkeersschool Noordzee”

Algemeen

DELFT - In juli 2023 stelde Pieter van Rosse van Verkeersschool Noordzee een aantal van zijn mensen voor. Amal, Sunil, Martin en Sander hebben echter nog meer collega’s: dus bij deze introduceren we graag de rest van het team: Martin, Chan, Sharona en Melvin.

Sharona Berkhout werkt pas sinds december voor Noordzee. Melvin en Martin doen dat respectievelijk al zeven en acht jaar. Martin als instructeur, Melvin op kantoor. Chan is een echte oudgediende: “Ik werk hier al 26 jaar.” Wat hun rol ook is, ze hebben allemaal plezier in hun werk: “Het is mooi om mijn kennis/vak over te brengen op leerlingen”, vindt Chan.” “Het leukst is het wanneer een leerling zenuwachtig de auto instapt voor de eerste rijles en met een glimlach van oor tot oor de auto uitstapt aan het einde van de les. Dat motiveert mij om door te gaan in dit vak”, aldus Sharona. De rol van Melvin is iets anders, maar daarom niet minder leuk: “Ik vind het ontzettend leuk werk en maak iedere keer weer wat nieuws mee. Zo probeer ik altijd de leerlingen zich thuis te laten voelen door een kop koffie of thee aan te bieden.” 

Lastig
Wat is het lastigste om aan te leren? “Achteruitrijden in een bocht, daar hebben veel leerlingen moeite mee”, weet Sharona. “Verkeersinzicht”, is het korte antwoord van Martin. En Chan weidt uit: “Verkeersinzicht en inzicht in gevaar. Mensen zijn er zich niet van bewust dat zij zelf gevaar veroorzaken door hun handelen.”

Welkom
“Geen dag is hetzelfde bij Noordzee”, besluit Melvin. “Ik hoor veel interessante verhalen en het maakt me blij als leerlingen met een glimlach de deur weer verlaten.” En dat de zelfsturende auto ooit instructeurs overbodig maakt geloof niemand: Voorlopig ben je daarom nog van harte welkom bij Verkeersschool Noordzee! Kijk voor meer informatie op www.nzdelft.nl.