Afbeelding

Spelenderwijs leren in de natuur bij Les Enfants

Algemeen

Spelen, ontdekken en leren in de buitenlucht. Bij kinderdagverblijf Les Enfants staat de natuur hoog in het vaandel, en dat is niet voor niets: buiten bezig zijn is namelijk ontzettend gezond! Tijd doorbrengen in de natuur helpt bij het ontwikkelen van de zintuigen, de motoriek, concentratie- en denkvermogen, creativiteit, en zelfs sociale vaardigheden. Dit alles leren de kinderen bij Les Enfants door vooral veel te spelen en te experimenteren.

Kinderdagverblijf Les Enfants ligt in een rustige en veilige omgeving aan de rand van de wijk Tanthof in Delft. Het kinderdagverblijf beschikt over een ruime tuin, waar ook konijnen en kippen verblijven. Deze dieren worden graag geknuffeld en geaaid, en hebben natuurlijk ook verzorging nodig. Door kinderen de kans te geven om met dieren om te gaan, leren ze rekening te houden met anderen en ontwikkelen ze empathisch vermogen.

In de natuur valt het hele jaar door van alles te ontdekken. Van het aaien van jonge kuikentjes in het voorjaar, tot de blaadjes rood, geel en oranje zien kleuren in de herfst. Les Enfants heeft niet alleen een eigen tuin, maar ligt ook nog eens vlakbij het Abtswoudse Bos. Ook daar zijn allerlei speelse uitdagingen te vinden, die helpen bij het verbeteren van motorische vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het bewaren van je evenwicht als je over een boomstam heen klautert, je een weg door de takken heen baant of door een modderpoel heen ploetert.

Tussen al dat spelen en ontdekken door is het natuurlijk ook belangrijk om te rusten. Bij Les Enfants kunnen ook de middagdutjes in de buitenlucht plaatsvinden. In een klein huisje, voorzien van horrengaas, kunnen de kinderen in slaap vallen in de frisse lucht, met op de achtergrond het ritselen van de bladeren en het fluiten van de vogels. 

Zo dicht mogelijk bij de natuur opgroeien doe je bij kinderdagverblijf Les Enfants. Kijk voor meer informatie op www.kinderopvang-lesenfants.nl of bel naar 015 203 38 07 .

Afbeelding