De International School Delft Secondary (ISD) is de eerste internationale school in de regio Haaglanden die zich een Gezonde School mag noemen.
De International School Delft Secondary (ISD) is de eerste internationale school in de regio Haaglanden die zich een Gezonde School mag noemen.

Eerste Gezonde Internationale School in regio Haaglanden staat in Delft!

Algemeen

DELFT - De International School Delft Secondary (ISD) is de eerste internationale school in de regio Haaglanden die zich een Gezonde School mag noemen. Hiervoor heeft de school de afgelopen jaren met ondersteuning van de Gezonde School adviseur van de GGD gewerkt aan een visie en beleid op het thema Relaties en Seksualiteit.

ISD Secondary, een International Baccalaureate World school, is geopend in 2019 en biedt Engelstalig onderwijs aan leerlingen in Delft en omgeving met een internationale achtergrond. De school valt onder de Stichting Lucas Onderwijs. Het team van deze school is inhoudelijk getraind en er zijn lessen gegeven. Leerlingen en ouders zijn betrokken bij het beleid en binnen de school is aandacht voor signaleren en extra individuele ondersteuning naar behoefte van leerlingen. De Gezonde School sluit aan bij het gezondheidsbeleid van Delft en de samenwerking met leerlingen om positieve gezondheid te bevorderen. Minke Veeneklaas, directeur van de Internationale School Delft Secondary, is trots op het behalen van het Gezonde School Vignet: “Als internationale school met leerlingen vanuit verschillende culturele achtergronden vinden wij het van groot belang dat onze leerlingen zich in een veilige en gezonde omgeving kunnen ontwikkelen. Het behalen van het vignet met themacertificaat Relaties en Seksualiteit is een prachtige erkenning voor ons werk en toont aan dat wij ons inzetten voor de gezondheid en welzijn van al onze leerlingen, ongeacht hun achtergrond.” 

Serieus werk
Gezonde School is een programma dat onderwijsprofessionals helpt om een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend te maken. Dit lukt door met een stappenplan te werken aan een gezondheidsthema dat de school zelf kiest. Voorbeelden van thema’s zijn: Voeding, Bewegen en sport, Mediawijsheid of Relaties en seksualiteit. Het behalen van het Vignet Gezonde School met themacertificaat Relaties en Seksualiteit is extra bijzonder omdat de ISD ook de eerste internationale school in Nederland is die op dit thema Gezonde School is. Op donderdag 9 november vond de vignet uitreiking plaats op de school tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het landelijk programmateam was aanwezig en wethouder Karin Schrederhof heeft het Gezonde School Vignet officieel uitgereikt aan de school.  ”Een Gezonde School draagt bij aan de gezondheid, ontwikkeling en toekomstkansen van leerlingen. De International School Delft Secondary heeft met het behalen van het vignet laten zien dat zij hier serieus werk van maken. Ik feliciteer de school van harte met deze bijzondere prestatie”, aldus wethouder Karin Schrederhof.